Iveco New Daily Hi-Matic – noua cutie automată cu 8 trepte

Cu ocazia celei de-a 93-a ediții a European Motor Show, din Bruxelles, Iveco prezintă versiunea New Daily Hi-Matic, prima utilitară ușoară care beneficiază de o cutie de viteze automată cu 8 trepte. O cutie care combină avantajele unui condus mai puțin obositor cu atuurile unei eficiențe crescute, ceea ce înseamnă consum și emisii mai scăzute.Iveco New Daily hi-matic 8 - floteauto 0

În domeniul autoturismelor, cutiile automate cu 8 trepte sunt, încă, destul de rare. Ceea ce face pasul celor de la Iveco, prin noua versiune New Daily Hi-Matic, unul demn de interesul firmelor care doresc o utilitară mai prietenoasă cu mediul, dar și cu șoferul.

Noua cutie automată cu 8 trepte Hi-Matic beneficiază de un levier plasat ergonomic și poate funcționa în două moduri: Eco și Power. În modul Eco, sistemul de management electronic al cutiei automate dictează schimbarea cât mai lină a treptelor, la turații joase, pentru a privilegia un nivel cât mai scăzut al consumului și emisiilor. În modul Power, cutia pune accentul pe performanță, treptele fiind schimbate mai prompt și la turații mai ridicate, pentru momentele când cel de la volan se grăbește. Cu atât mai mult cu cât timpul de schimbare al treptelor este foarte redus, de numai 200 de milisecunde.

Iveco New Daily hi-matic 8 - floteauto 3
Noua cutie automată cu 8 trepte de pe Iveco New Daily Hi-Matic aduce foarte multe avantaje

Un alt aspect important ține de reducerea cu 10% a costurilor de mentenanță comparativ cu o cutie manuală, în condițiile în care inginerii ne asigură că și fiabilitatea noii cutii automate este una foarte bună. Ba, mai mult, datorită eficienței crescute, și motorul va avea o fiabilitate crescută.

Noua versiune Iveco New Daily Hi-Matic urmează să fie oferită în trei variante. Prima, New Daily Hi-Matic Urban, este destinată (așa cum o arată și numele) traficului urban, unde asigură maximum de confort și eficiență, prin gândirea specială a auto-adaptării schimbării treptelor, în funcție de nu mai puțin de 20 de programe. Cei care au nevoie de un grad mai mare de flexibilitate pot alege varianta New Daily Hi-Matic Regional, în timp ce, pentru distanțele foarte lungi, se poate alege New Daily Hi-Matic International.

Noua cutie cu 8 trepte Hi-Matic e disponibilă pentru ambele versiuni de motorizare: 2,3 litri (106 CP și 270 Nm), respectiv 3,0 litri (205 CP și 470 Nm), în timp ce sistemul Hill Holder (asistența la plecarea în rampă) este oferit standard pe New Daily, asigurând comportamentul optim în combinație cu noua cutie Hi-Matic. De menționat și posibilitatea de a reduce valorile de consum și emisii poluante cu până la 14%, prin adoptarea EcoPack, un pachet de îmbunătățiri care cuprinde, printre altele, și sistemul automat Start & Stop, cu reale avantaje mai ales în mediul urban.

Iveco New Daily hi-matic 8 - floteauto 2
Iveco New Daily Natural Power prezintă avantajele alimentării cu CNG (gaz natural compresat)

Noua generație a lui Iveco New Daily a fost recent recompensată și cu titulatura ”International Van of the Year 2015”, grație, în primul rând, noilor standarde în materie de eficiență pe care le aduce în segment. În această idee, tot la European Motor Show, cei de la Iveco au prezentat și o variantă alimentată cu gaz natural comprimat (CNG): New Daily Natural Power. Acest motor aduce aceleași avantaje, în materie de performanțe și consum redus, precum motoarele diesel, dar costurile combustibilului sunt mai reduse, în timp ce confortul în utilizare e mai mare, datorită zgomotelor mai reduse.

Informații despre disponibilitatea în România a noului Iveco New Daily Hi-Matic vom avea în curând.

Adaugati comentariu