Investitorul strategic începe evaluarea Carpatica Asig

Astăzi începe procedura de due dilligence, prin care Carpatica Asig va fi evaluată financiar, comercial şi operaţional de către investitorul strategic interesat de preluarea companiei. Acest proces se derulează în baza Memorandumului de înţelegere cu clauză de exclusivitate, ce a fost semnat în data de 21 decembrie 2015.
carpatica-asig-floteauto

Procedurile de due diligence urmează un calendar al tranzacţiei ce a fost transmis şi către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Potrivit Carpatica Asig, investitorul interesat de preluare deţine o vastă experienţă în industria de asigurări şi intenţionează să dezvolte şi să consolideze compania pe termen lung.

Cel mai vehiculat nume în ceea ce priveşte compania care ar urma să preia Carpatica Asig este cel al Grawe, companie austriacă prezentă deja în România cu o societate de dimensiuni mici.

Datele publicate astăzi de Carpatica Asig arată că, în 2015, compania a plătit despăgubiri în valoare de aproximativ 382 milioane lei. Sumele lunare plătite ca despăgubiri au crescut cu 10%, începând din septembrie 2015, atingând o medie lunară de 34 milioane de lei.

„În ultimele patru luni ale anului trecut, Carpatica Asig şi-a îmbunătăţit indicatorul de lichiditate cu aproximativ 36% faţă de nivelul minim atins în 2015. Cash flow-ul înregistrat de companie, în 2015, este pozitiv – 25 milioane lei şi va înregistra o creştere estimată la 103 milioane lei în anul 2016 şi una de aproximativ 174 milioane lei în 2017”, spun reprezentanţii Carpatica Asig.

 

 

Adaugati comentariu