Investiţie în prima infrastructură de încărcare a automobilelor electrice

Centrul autorizat de vânzări şi service Mercedes-Benz, smart şi Honda, Autoklass, a investit peste 25.000 de euro în dezvoltarea primei infrastructuri private de încărcare a automobilelor electrice din România.
maşinilor

Dealerul auto a dotat cele şapte centre pe care le deţine la nivel naţional cu staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice.

Astfel, începând de anul trecut, staţiile sunt disponibile în toate centrele Autoklass din Bucureşti, Ilfov, Constanţa, Sibiu, Timişoara şi Ploieşti, iar orice posesor de autovehicul electric cu o autonomie de 200 de kilometri poate efectua deplasări atât în regim extra-urban, pe axele principale de transport din România, cât şi în regim urban, în oraşele unde există staţii de încărcare Autoklass.

Dacă ne uităm doar la anul 2015, în România s-au vândut în total aproximativ 165 de maşini 100% electrice. În cele din urmă, creşterea numărului de posesori de maşini electrice e strâns legată de existenţa unei infrastructuri de încărcare. Considerăm că anul 2016 este un an de referinţă pentru această piaţă – politica de acordare a eco-bonusului la achiziţionarea unui automobil electric şi cererile de maşini hybrid sau plug-in hybrid sunt alte indicii în acest sens”, a declarat Dragoş Furtună, director de marketing la Autoklass Grup.

Staţiile de încărcare Autoklass, instalate în parteneriat cu E-Motion Electric, sunt dotate cu prize Type 2 cu putere de 22kW şi prize Schuko de 3,6 kW, asigurând încărcarea tuturor tipurilor de vechicule electrice disponibile în acest moment pe piaţă. Durata de încărcare a unei maşini electrice variază între o oră (pentru un automobil conectat prin priză Type 2 la puterea maximă de 22 kW, cu un acumulator de 22 kWh) şi 4 ore (pentru un autoturism Tesla Model S, cu un acumulator de 85 kWh).

Tariful practicat în cele şapte staţii de încărcare este de 10 de lei pentru 400V (22kW), TVA inclus şi gratuit pentru încărcare 230V.

 

 

Adaugati comentariu