Inundațiile au produs infrastructurii din Germania pagube de 2 mld. euro

Prejudiciul preliminar după inundațiile dezastruoase din Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat și alte părți din Germania se ridică la aproximativ două miliarde de euro, a estimat ministrul federal al Transporturilor, Andreas Scheuer, într-o ședință extraordinară a Comitetului pentru transporturi privind avariile și lucrările de reparații necesare pe rețeaua rutieră și feroviară, precum și în infrastructura digitală.
Inundațiile

Andreas Scheuer a anunțat că 90% din infrastructura digitală, cum ar fi turnurile cu antene, au fost restabilite, iar evaluarea daunelor aduse structurii rețelelor rutiere și feroviare, precum și măsurile de refacere ale acestora sunt în curs de desfășurare.

Valoarea daunelor provocate de inundatii rețelei federale de drumuri se ridică la aproximtiv 500 – 700 de milioane de euro.

Autostrazile A1 Heiligenhafen – Saarbrücken și A3 Wesel – Passau au fost deschise circulației, după ce apele s-au retras. Pe de altă parte, nodul rutier Swisttal dintre autostrăzile A1 și A 61 are structura distrusă și este închis circulației, iar ”triunghiul” autostrăzilor din zona Erfttal, unde o rampă a fost luata de ape și barierele de zgomot au fost distruse, este într-o stare critică.

Pe de altă parte, se estimează că vor fi necesare 1,3 miliarde de euro pentru reconstrucția rețelei feroviare din Germania, unde sunt afectați aproximativ 600 de kilometri de cale ferată. Din sumele de bani necesare, 480 de milioane de euro vor fi alocate reconstrucției gărilor. Multe rute ar putea fi restabilite până la sfârșitul anului, însă altele vor necesita lucrări cu o durată de doi-trei ani.

 

CITEȘTE ȘI:

Soluție pentru fluidizarea traficului în Nodul rutier Margina, de pe Autostrada A1 Lugoj-Deva

Cum variază nivelurile salariilor și costurile cu forța de muncă în ECE. Ghidul Fiscal Mazars

 

Adaugati comentariu