Advertisement

accidentate
Home Infrastructură Siguranţă rutieră INS: Scădere uşoară a numărului de persoane accidentate mortal în incidente de circulaţie

INS: Scădere uşoară a numărului de persoane accidentate mortal în incidente de circulaţie

În cursul anului 2023 s-au înregistrat 28.962 accidente de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale, rezultând un număr de 37.809 persoane accidentate, din care 4,1% persoane accidentate mortal, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Faţă de anul 2022, au fost ȋnregistrate cu 88 mai puţine persoane accidentate mortal (scădere cu 5,4%), dar numărul persoanelor rănite acrescut cu 4,9% şi cel al accidentelor de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale cu 3,4%.

accidentate

În 2023, comparativ cu anul precedent, se constată o scădere a riscului asociat traficului rutier la un singur tip de accidente de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale, după natura acestora şi modul în care s-au produs, respectiv numărul accidentelor între un vehicul ṣi un pieton a scăzut cu 2,7%.

accidentate

Ponderea accidentelor de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale produse în localităţi (exclusiv autostrăzi) a fost de 83,5% din total accidente, iar ponderea persoanelor accidentate mortal sau rănite a fost de 79,2% din total persoane accidentate

Anul trecut, din cei 3.169 pietoni şi conducători de vehicule rutiere aflaţi sub influenţa alcoolului care au fost implicaţi în accidente de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale, 1.066, respectiv 33,6% au fost conducători de autoturisme.

Din total persoane accidentate în accidente de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale, în anul 2023, un număr de 23.691, respectiv 62,7%, aveau vârsta de cel puţin 30 ani.

După momentul producerii, ponderi mai mari ale numărului de accidente s-au înregistrat în lunile august (10,8% din numărul total de accidente), iulie (10,3%) şi septembrie (9,5%).

După condiţiile de luminozitate, 73,8% din numărul total de accidente au avut loc în timpul zilei, iar după starea carosabilului, 86,0% din accidente au avut loc pe carosabil uscat.

Cele mai multe accidente de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale s-au produs în regiunea Nord-Est, respectiv 4.637 accidente.

accidentate

Totodată, tot în regiunea Nord-Est au fost înregistrate și cele mai multe persoane accidentate în accidente de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale, respectiv 6.102 persoane.

 

accidentate

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

 

Primăria Galați își cumpără o flotă de 15 mașini electrice

 

Boloş: Menţinerea plafonării tarifelor RCA depinde de analiza pe care o face ASF

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

mașinile electrice
Siguranţă rutieră

Riscul ca mașinile electrice să accidenteze pietonii este de 2 ori mai mare decât în cazul mașinilor termice. Studiu

Mașinile electrice cu baterie (BEV) și hibridele plug-in (PHEV) în modul electric...

traficul rutier
Siguranţă rutieră

Topul orașelor din România în funcție de traficul rutier. Analiză Storia

Reșița, Oradea, Brașov, Botoșani și Deva sunt orașele din România cu traficul...

siguranţa rutieră a copiilor
Siguranţă rutieră

Ghiduri de educație rutieră pentru elevi, realizate de MAI și Ministerul Educației

Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în colaborare cu Ministerul Educației, a publicat trei...

drogați
Siguranţă rutieră

Noi norme rutiere privind încălcarea regulilor de circulație în străinătate

În condițiile în care aproximativ 40% din încălcările transfrontaliere ale normelor de...