Iniţiativă legislativă pentru creşterea limitei de viteză la 60 km/h

O propunere legislativă pentru modificarea limitei de viteză pe drumurile naţionale şi europene, în interiorul localităţilor, la 60 km/h, a fost depusă la Parlament de deputatul Mihai Weber.

Proiectul presupune modificarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, cunoscută şi sub numele de Codul Rutier.

Limita de viteză, care acum este de 50 km/h, va fi mărită la 60 km/h, pentru toate categoriile de autovehicule. Exceptate de la această prevedere sunt oraşele şi municipiile, unde limita de viteză de 50 km/h va fi modificată doar cu avizul poliţiei rutiere.

Potrivit propunerii legislative, cu acordul administratorului de drum, acolo unde este posibil, viteza poate fi crescută şi până la 80 de km/h, dar doar pentru autovehiculele din categoria A şi B.

În opinia deputatului Mihai Weber, scopul acestei reglementări vizează în primul rând fluidizarea traficului şi vine în sprijinul transportatorilor şi investitorilor, care astfel vor reduce semnificativ timpul de transport al mărfurilor.

„Pentru ceilalţi participanţi la trafic, persoane fizice, această măsură va diminua în mod considerabil timpul petrecut la volan, având ca efect reducerea oboselii şi o probabilitate mult mai mică de producere a unor evenimente în trafic”, a explicat deputatul.

 

Adaugati comentariu