Infografic: Schimbările bruște de vreme afectează siguranța șoferilor

Michelin a realizat un studiu aprofundat, relativ la modul în care schimbările bruște de vreme afectează comportamentul șoferilor și siguranța acestora, dar și performanțele pneurilor. Concluzia: șoferii au nevoie de pneuri pregătite pentru orice situație extremă.
infografic michelin 0 - floteauto

Unul dintre efectele poluării ține și de schimbările meteo bruște și impredictibile, care fac din ce în ce mai necesară găsirea unei soluții optime în materie de pneuri pentru creșterea siguranței șoferilor în trafic. printre cele mai frecvente situații care cresc riscurile accidentelor se numără:

  • ploile torențiale, care cresc exponențial riscul de acvaplanare (mai ales în condiții de autostradă)
  • ninsori abundente, care duc la un strat de zăpadă de câțiva zeci de centimetri în numai o zi!
  • variații majore de temperatură, în special vara, chiar și de ordinul a 20 de grade celsius în unele zone din Europa – trecerea bruscă de la arșiță la frig afectează capacitățile de frânare și manevrabilitatea unui pneu
  • ierni cu temperaturi medii mai mari de 7 grade celsius, ceea ce face pneurile de iarnă improprii pentru o utilizare sigură

Michelin CrossClimate - floteautoConform studiului Michelin, nouă din zece șoferi afirmă că își adaptează stilul de condus în funcție de cum percep ei schimbarea vremii, iar cei mai mulți dintre ei consideră că riscurile provin de la ceilalți parteneri de trafic, nu de la ei îșiși (încredere prea mare în capacitățile proprii). Însă pe baza datelor colectate de Michelin din sistemele de monitorizare instalate în mașinile a câtorva mii de participanți voluntari la experimentul ”Road Usage Lab”, specialiștii au constatat o diferență majoră între ceea ce declară șoferii și cum se comportă ei, de fapt, în realitate.

Prin urmare, Michelin consideră că noua anvelopă CrossClimate răspunde cerințelor realiste ale celor mai mulți șoferi din Europa, atât prin prisma condițiiolor meteo impredictibile, dar și pe fondul percepției de cele mai multe ori prea scăzute relativ la factorii de risc externi și la necesitatea adaptării stilului de condus.

Iată mai jos principalele evenimente meteo pe care Michelin le-a identificat în ultimul timp:

infografic michelin - floteauto

Adaugati comentariu