Advertisement
Industria de asigurări
Home Administrare flote Asigurări Industria de asigurări a contribuit cu peste 2,8 miliarde lei la economia națională

Industria de asigurări a contribuit cu peste 2,8 miliarde lei la economia națională

Industria de asigurări a contribuit cu peste 2,8 miliarde lei la economia naţională, din care 1,3 miliarde lei impact direct al valorii adăugate create, arată un studiu realizat de grupul de consultanţi independenţi MIR Research, la cererea UNSAR.

Conform analizei, contribuţia industriei la bugetul de stat a depăşit 1,5 miliarde lei, din care peste 730 milioane lei impact direct şi peste 200 milioane lei taxe specifice sectorului asigurărilor – sume care au fost plătite către buget.

În acelaşi timp, asigurătorii din România continuă să fie un angajator important, prin cei peste 8.000 de angajaţi în cadrul companiilor de asigurare, cât şi prin susţinerea în plus a alte peste 9.000 de locuri de muncă în diverse sectoare ale economiei naţionale, informează compania. Aşadar, fiecare angajat din industria de asigurări a susţinut mai mult de încă un loc de muncă suplimentar în economia statului.

Un alt aspect care reiese din studiu arată că 60% dintre salariaţii din sectorul asigurărilor sunt femei, un procent care depăşeşte media naţională de 48%, relevând rolul important pe care îl au companiile de asigurare în promovarea egalităţii de şanse, potrivit comunicatului.

„Industria de asigurări joacă un rol vital în susţinerea şi dezvoltarea economiei româneşti. Studiul realizat subliniază creşterea şi impactul semnificativ al acestui sector în ecosistemul economic şi social naţional, evidenţiind contribuţia sa la bugetul de stat, promovarea egalităţii de şanse în rândul angajaţilor şi rolul său în susţinerea dezvoltării şi stabilităţii într-un mediu caracterizat de impredictibilitate”, spun consultanţii independenţi MIR Research.

Potrivit acestora, prin activitatea lor, companiile de asigurări stimulează activitatea economică la nivel naţional, inclusiv prin susţinerea şi stimularea activităţii economice ale altor parteneri comerciali chiar şi prin generarea de noi locuri de muncă sau sprijinirea altor locuri de muncă din alte sectoare economice – toate traducându-se prin venituri la bugetul de stat.

„Rezultatele studiului evidenţiază importanţa industriei de asigurări ca pilon al economiei noastre, arătând contribuţia semnificativă la dezvoltarea economiei şi a societăţii româneşti. Totodată, prin plata unor despăgubiri importante, de aproape 5 milioane euro în fiecare zi calendaristică, asigurătorii din România vin în sprijinul oamenilor şi companiilor, ajutându-i să treacă peste momente dificile”, declară reprezentanţii UNSAR.

În considerarea rolului esenţial pe care îl au asigurările pentru protecţia oferită în cazul situaţiilor nefericite, UNSAR a lansat #faraUNDO, o campanie de educaţie financiară inspirată de comportamentul noilor generaţii, menită să contribuie la creşterea nivelului de educaţie financiară a tinerilor.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Drumul Expres Craiova – Pitești. Vor intra în proiectare încă două noduri rutiere

Certificatul RAR Auto-Pass va fi disponibil la Registrul Auto Român din 2024

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

UNSAR
Asigurări

UNSAR: Cele mai mari 50 de daune plătite companiilor au însumat 24 mil. euro în 2022

Cele mai mari 50 de despăgubiri achitate anul trecut de asiguratorii membri...

FGA
Asigurări

FGA a plătit peste 663 milioane de lei în primele 10 luni, în urma falimentelor a 5 asigurători

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a soluționat 72.688 cereri de plată,...

plafonarea tarifelor RCA
Asigurări

Consiliul Concurenței: Dezechilibrul pieței RCA se va menține și în anul 2024

Până la sfârșitul anului 2023, ca urmare a falimentului Euroins, un număr...

brokeri de asigurare
Asigurări

10 brokeri de asigurare au fost sancționați de ASF în luna septembrie

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a adoptat, în luna septembrie a anului...