Încă o licitație lansată în cadrul proiectului ”Orbital București”: DR9 Sud Expres

O nouă licitație a fost lansată în cadrul proiectului ”Orbital București”, ce prevede conectarea Autostrăzii București A0 de Centura Capitalei și arterele importante ale orașului. Este vorba despre Drumul Radial (DR) 9 Sud Expres, care va fi construit pe traseul localitatea Vidra - Autostrada A0 - Centura Capitalei (DNCB) - Drumul Bercenarului/Gara Progresu.
Sud Expres

”Licitația a fost lansată pentru alegerea companiei care va elabora Studiul de Fezabilitate și Proiectul pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și va obține Autorizația de Construire. Termenul limită de depunere a ofertelor este 31 octombrie”, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

DR9 – Sud Expres va avea o lungime de 13.86 km, patru benzi de circulație și un cost estimat de 96,44 milioane de euro cu TVA.

Alte caracteristici ale viitoarei șosele sunt:
– 2 zone de acostament
– 4 zone de siguranță cu parapeți
– Zonă mediană de 8m lățime, pentru o dezvoltare ulterioară
– Piste de biciclete
– Trotuar pietonal
– Transport public
– Iluminat public
– Intersecție rutieră la conexiunea DR 9 cu Drumul Bercenarului/Gara Progresu
– Intersecție rutieră la conexiunea DR9 cu DJ401
– Nod Rutier la intersecția cu DNCB și Autostrada A0 (km 5+400) și o descărcare (km 7+475)
– Pasaje peste calea ferată
– Pasaj peste DNCB

În luna iulie a fost demarată licitația de atribuire pentru Drumul Radial 1 – Vest Expres, iar pe data de 19 august au fost depuse 3 oferte, care vor fi evaluate până pe 11 noiembrie. DR1 va asigura conexiunea între Autostrada A0 – DNCB – Bulevardul Timișoara, având o lungime de aproximativ 9 km și un cost estimat de 75 milioane de euro cu TVA.

Implementarea proiectului „Drumuri Radiale Ilfov-București” este asigurată de Consiliul Județean Ilfov, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București, în baza unui protocol de colaborare încheiat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Sursa de finanțare a proiectelor este prevăzută din fonduri externe nerambursabile.

 

CITEȘTE ȘI:

Constructor desemnat pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focşani

Traficul rutier va fi restricţionat pe DN 1, între 19 septembrie – 21 octombrie

 

 

 

 

Adaugati comentariu