Guvernul va aproba săptămâna viitoarea prelungirea compensării prețurilor la carburanți

Premierul Nicolae Ciucă a cerut, miercuri, Ministerului Energiei şi Ministerului Finanţelor să elaboreze actul normativ privind compensarea preţurilor la carburanți, astfel încât acesta să poată fi adoptat în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare.
carburanți

„Am desfăşurat mai multe activităţi de analiză atât la nivelul Guvernului, cât şi la nivelul coaliţiei, unde au reieşit o serie întreagă de demersuri pe care trebuie să le asigurăm că vor fi îndeplinite la nivelul Executivului. (…) Au fost discutate măsurile pe care le vom adopta la nivelul Guvernului în ceea ce priveşte compensarea preţului la actul normativ privind compensarea preţurilor la carburanți, astfel încât acesta să poată fi adoptat în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare. Rog Ministerul Energiei şi Ministerul Finanţelor ca în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare să putem să adoptăm actul normativ”, a spus prim-ministrul, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern.

Marți, liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunţat că măsura de compensare cu 50 de bani a preţului la benzină şi motorină va fi prelungită până la finalul acestui an.

Impactul bugetar al prelungirii măsurii fiind estimat la 175 de milioane de lei pe lună.

Actuala compensare a prețurilor la carburanți, de 50 de bani pe litru, expiră la finalul lunii septembrie.

Preţul mediu al benzinei standard în România, conform informaţiilor din Monitorul Preţurilor, a fost, pe 2 septembrie, de 7,39 lei/litru (cu reducerea de 50 de bani aplicată), în timp ce motorina se comercializa, în medie, cu 8,37 lei/litru (cu reducere).

De la începutul anului, fără a lua în calcul reducerea de 50 de bani/litru, preţul benzinei a crescut cu circa 28%, iar cel al motorinei s-a majorat cu aproximativ 44%.

 

CITEȘTE ȘI:

Încă o licitație lansată în cadrul proiectului ”Orbital București”: DR9 Sud Expres

Primăria Capitalei vrea să reducă zgomotul provenit de la autovehicule pe timpul nopții. Ce amenzi sunt propuse

 

 

 

Adaugati comentariu