În toate vehiculele STB vor fi montate validatoare smart

A început procesul de montare a validatoarelor smart pentru plata călătoriei în ultimele 700 de vehicule care nu dețin în momentul de față tehnologia plății cu cardul bancar, a anunțat Societatea de Transport București (STB).
STB

Procesul de implementare a noilor validatoare vizează 700 de vehicule, din generațiile de autobuze, tramvaie și troleibuze care nu au fost echipate din construcție sau la momentul achiziției cu acest tip de validator. Până în prezent, validatoare de acest tip erau disponibile doar în 66 de tramvaie, 400 de autobuze Otokar și 130 de autobuze Mercedes Hibrid.
Potrivit STB, avantajele implementării validatoarelor smart sunt multiple, începând cu transformarea digitală a modului de plată a călătoriei cu ajutorul dispozitivelor mobile sau smartwatch cu NFC, dar și prin cardurile bancare contactless. Astfel, plata călătoriei se face direct la validator, fără a mai fi necesară deplasarea la un centru de vânzare.
Vehiculele echipate cu acest tip de validator vor fi semnalizate cu stickere informative în exterior, în dreptul ușii unde este montat validatorul și în interior. Pentru accesibilitate, în cazul tramvaielor cu podea coborâtă, validatorul smart este instalat în zona prevăzută cu rampa de acces.

Fără costuri suplimentare pentru călători, validarea directă cu cardul bancar în vehicule arată că viitorul transportului public este definit de transformarea digitală, automatizarea, investițiile în materialul rulant și în infrastructură, astfel încât împreună cu resursa umană de calitate, beneficiile transportului public să fie cele dorite de către utilizatori”, a declarat Adrian Criț, directorul general al Societății de Transport București STB SA.

 

CITEȘTE ȘI:

Bosch înregistrează o performanță puternică în România. Rezultate financiare anuale 2021

Coface. Efectele pe termen mediu și lung ale războiului din Europa. Ce sectoare vor rezista?

 

 

 

Adaugati comentariu