În Franța, și companiile petroliere compensează prețul carburanților, nu numai statul


Astfel, în lunile septembrie și octombrie, prețurile carburanților la pompă vor scădea cu 20 de eurocenți, iar în lunile noiembrie și decembrie, cu 10 eurocenți.
„Prioritatea noastră este îndreptată către consumatori, deoarece preferăm să aducem o contribuție imediată și directă pentru clienții noștri, mai degrabă decât o taxă indirectă care ar penaliza rafinăriile noastre”, a declarat Patrick Pouyanné, CEO TotalEnergies.
Grupul a dat asigurări că reducerea prețului se va aplica „de la primul litru achiziționat, fără limită de cantitate, pentru toți combustibilii petrolieri vânduți în stații”.
Aceste reduceri de preț se vor adăuga celor aplicate de stat până la sfârșitul lunii septembrie, de 18 eurocenți/litru, care vor scădea treptat până vor fi eliminate complet la 1 decembrie. Măsura este încă dezbătută de Parlament.
Potrivit ministrului francez al Economiei, Bruno Le Maire, ”ceea ce face Total este foarte semnificativ în comparație cu profiturile” realizate de grup din rafinare, în Franța, în acest an. De altfel, tot mai mulți parlamentari francezi au acuzat TotalEnergies că a făcut „superprofituri” de pe urma prețurilor în creștere la gaze și petrol.
În paralel cu decizia aoptată de Total, și compania de transport maritim CMA CGM a anunțat o nouă reducere a prețurilor „pentru a sprijini puterea de cumpărare a gospodăriilor franceze și a economiei”, după un prim gest anunțat la sfârșitul lunii iunie.
Gigantul din transportul maritim, cu profiturile ”umflate” de criză, își va reduce tarifele de transport cu 750 de euro pe containerul de 40 de picioare către Franța continentală și teritoriile de peste mări, în loc de cei 500 de euro prevăzuți inițial, și va extinde această reducere la toate companiile.
CITEȘTE ȘI:
CNAIR a aprobat Proiectul Tehnic al Autostrăzii Focşani – Bacău
Continental dezvoltă un portofoliu larg de tehnologii pentru vehicule comerciale electrice