Continental dezvoltă un portofoliu larg de tehnologii pentru vehicule comerciale electrice


„Spre deosebire de piața autoturismelor, sectorul vehiculelor comerciale este încă pe linia de pornire pentru tranziția către mobilitatea cu emisii zero. Cu toate acestea, putem vedea clar că piața capătă viteză, în ciuda provocărilor semnificative pe care le reprezintă autonomia și infrastructura de încărcare. În viitor, acțiunile durabile vor deveni, de asemenea, mai critice în lumina obiectivelor ambițioase de atenuare a schimbărilor climatice și a creșterii continue a traficului de marfă. Acest lucru face cu atât mai necesar să sprijinim producătorii cu portofoliul nostru extins de tehnologii pentru vehicule electrice comerciale”, explică dr. Ismail Dagli, șeful ariei de activitate Smart Mobility în cadrul Continental.
Produse, software și servicii de la Continental pentru camioane electrice
Departe de a se baza doar pe componente hardware, Continental urmează o abordare holistică pe parcursul industrializării produselor. Experții companiei în mobilitate electrică oferă toți pașii dintr-o singură sursă, de la definirea cerințelor și consultanță și design până la arhitectura E/E (arhitectură de sistem electrică / electronică), dezvoltarea de soluții software și producția în serie. Aici, echipa de dezvoltare poate combina ce e mai bun din două lumi: cunoștințele acumulate de-a lungul deceniilor în sectorul vehiculelor comerciale și cele mai recente descoperiri din proiectele care vizează mașinile electrice.
Portofoliul de produse Continental pentru vehicule comerciale alimentate electric cuprinde convertoare DC/DC și o gamă largă de componente de control, inclusiv module de sunet, senzori inteligenți pentru monitorizarea bateriei, sisteme de management al bateriei și componente de control al încărcării, cabluri de înaltă tensiune etc.
De asemenea, inginerii Continental lucrează cu Siemens Mobility la viteză maximă la o altă soluție: pantograful pentru încărcare dinamică, ceea ce înseamnă preluarea energiei de la liniile aeriene pentru a încărca bateria electrică în timpul mersului. Platforma Națională pentru Viitorul Mobilității, o inițiativă de inovație a Ministerului Federal German al Transporturilor, recomandă echiparea, până în 2030, a 4.000 de kilometri de autostradă cu tehnologie de contact a liniilor aeriene.
Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro
TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:
Ce trebuie să știe importatorii europeni despre achizițiile de mărfuri rusești