In ce sa investesti, atunci cand iti iei o masina
cand iti iei o masina

Daca ai cumparat o masina la mana a doua, cu siguranta trebuie sa treci cu ea pe la mecanicul auto, inainte de a fi sigur ca poti pleca la drum cu ea. Cel mai probabil, fostul proprietar a tinut sa te convinga de faptul ca masina nu are nevoie de absolut nicio piesa noua, dar e nevoie de cateva verificari inainte sa o declari buna de folosit. Citeste in continuare ce trebuie sa iei in calcul, ca sa ai calatorii fara peripetii cu noua ta masina.

 

Schimba uleiul

 

La fiecare 8, 12 sau 16 mii de kilometri, masina ta are nevoie de ulei nou, conform indicatiilor producatorului sau. Nu ai de unde sa stii cand a fost schimbat ultima data de catre fostul proprietar si nici nu poti avea incredere oarba in nimeni, asa ca cel mai bine ia un ulei nou pentru masina ta. Iti va multumi si va consuma mai putin, iar tu vei polua mult mai putin.

 

Ia anvelope noi

 

Poti urmari singur daca anvelopele montate deja pe masina pe care ai cumparat-o mai pot fi folosite pentru mult timp sau nu. Cu siguranta, fostul proprietar, stiind ca vinde autoturismul, nu s-a preocupat sa ia cauciucuri noi, iar pentru tine cea mai importanta este siguranta in trafic. Ca sa nu ai indoieli in ceea ce priveste distanta de franare si reactia anvelopelor la conditiile meteo, cel mai bine ar fi sa investesti in patru bucati noi, in care sa ai incredere.

 

Pune-i un scut

 

Tinand cont de conditiile de trafic din Romania, de gropile, pietrisul si trecerile la nivel de cale ferata nefinisate, lipsa unui scut de motor serios ti-ar putea afecta intreaga masina. De asemenea, particulele de praf vor intra mai usor la motor si asta ii va scurta durata de viata a autoturismului tau. Daca iti iei o masina, asigura-te ca are protectie in acest sens si daca nu ocupa-te cat mai curand de cumpararea unui scut. Iti vei multumi mai tarziu.

 

Nu te lasa in voia sortii

 

Raul nu trebuie pus inainte, insa trebuie luat in calcul, pentru ca siguranta ta si a celorlalti care sunt in masina cu tine, dar si in alte vehicule, este foarte importanta. Verifica daca ai o roata de rezerva pregatita sa te ajute in momentele dificile, cumpara un extinctor nou, care e in garantie si pe care te poti baza in cazul nefericit al unui incendiu pe carosabil si fa revizia trusei de prim ajutor, sa fii sigur ca ai tot ce iti trebuie la nevoie.

 

Ca sa te poti bucura de noua achizitie, e necesar sa treci in revista aspectele de mai sus. Fii sigur ca te poti urca la volan fara a avea emotii, dupa ce ai verificat tot. Drumuri bune!

Adaugati comentariu