În București, deplasarea persoanelor va fi permisă și în weekend până la ora 22:00

Deplasarea persoanelor este permisă în Bucureşti până la ora 22,00 şi în weekend, a anunțat, luni, prefectul Capitalei, Alin Stoica, după şedinţa Comitetului municipal pentru Situaţii de Urgenţă, convocată în contextul în care incidenţa COVID-19 a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori. Totodată, magazinele vor fi deschise până la 21:00 inclusiv la sfârşit de săptămână.Bucureşti

Măsurile privind deplasarea persoanelor și operatorilor economici intră în vigoare începând de marți,

“Restul măsurilor rămân în vigoare, cel puţin până incidenţa va scădea sub 3 la mie, ceea ce ne dorim cu toţii, pentru a putea să redeschidem sălile de spectacol, restaurantele, să avem o relaxare un pic mai mare. (…) Aplicabilitatea acestei hotărâri este începând cu ora 00,00 a zilei de mâine. (…) Pentru Paşte nu avem interdicţii suplimentare, sunt măsurile pe care le ştim cu toţii. În noaptea Paştelui este permisă deplasarea tuturor cetăţenilor care doresc să meargă la slujba de Înviere, în intervalul 22:00 – 5:00”, a menţionat prefectul Capitalei, potrivit Agerpres.

Programul operatorilor economici care desfaşoară activităţi de comerţ/prestări servicii în spaţii închise şi /sau deschise, publice şi/sau private, se poate desfăşura în intervalul 05.00 – 21:00, renunţându-se la interdicţia referitoare la închiderea magazinelor la ora 18:00, la sfârşit de săptămână, a decis în şedinţa de luni CMBSU.

Prin excepţie, în intervalul orar 21,00 – 05,00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatori economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Se menţine decizia luată în urmă cu două zile referitoare la programul în noaptea de Înviere: ”Pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paştelui, se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 05.00”

De asemenea, pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan, se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada 8 mai – 9 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00.

În Bucureşti au fost înregistrate astăzi doar 275 de cazuri noi, rata de incidență pentru ultimele 14 zile fiind de 3,46 de cazuri la mia de locuitori.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 1.256 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus şi 117 decese ca urmare a infectării cu noul coronavirus.

 

CITEȘTE ȘI:

CNAIR își cumpără 11 SUV-uri pentru derularea contractelor de construcție a autostrăzilor

MAE achiziționează polițe Casco pentru flota de 721 de autovehicule. Cursul leu/euro estimat

Cum răspunde leasingul operaţional de la ALD Automotive noilor cerinţe de mobilitate

 

 

Adaugati comentariu