Impozitul pe bacşiş a fost eliminat oficial. Află ce sancţiuni rămân

Impozitul pe bacşiş este eliminat începand de astăzi, 9 iulie 2015, iar bacşişul nu va mai fi evidenţiat distinct de bon, însă în cazul neemiterii bonului fiscal pentru toate livrările de bunuri şi prestări de servicii, societăţile pot fi sancţionate.
fiscale

Societăţiile nu mai sunt obligate să completeze registrul de bani personali, iar casierii nu mai sunt obligaţi să prezinte organelor de control banii personali. Altfel spus, companiile se vor întoarce la aceleaşi reglementări de dinaintea legiferării bacşişului.

În cazul în care apar diferenţe între soldul scriptic şi cel faptic al registrului de casă şi este controlat de autorităţile fiscale, societăţile riscă să plătească următoarele amenzi:

impozitul-pe-bacsis-a-fost-eliminat-floteauto
Pentru diferenţe între soldul scriptic şi cel faptic al registrului de casă vor fi date amenzi

În cazul în care diferenţa rezultată este mai mică de 300 lei, dar nu mai mult de 3% din valoarea totală înregistrată de casa de marcat până la ora şi data controlului sau la finalul zilei, se va primi doar un avertisment;

În cazul în care diferenţa este de 300 lei, dar mai mult de 3% din totalul înregistrat de casa de marcat până la ora şi data controlului sau la finalul zilei, se va primi o amendă de 3.500 lei;

În cazul în care valoarea rezultată este între 300 şi 1.000 lei şi mai mare de 3% din totalul înregistrat de casa de marcat până la ora şi data controlului sau la finalul zilei, amenda este de 17.500 lei şi activitatea companiei va fi suspendată pentru 30 zile. În cazul în care firma este la a doua abatere, activitatea poate fi suspendată chiar şi pentru 24 de luni;

În cazul în care diferenţa depăşeşte 1.000 lei, reprezentând mai mult de 3% din totalul înregistrat de casa de marcat până la ora şi data controlului sau la finalul zilei, amenda este de 27.500 lei, activitatea fiind suspendată în cazul primei abateri pentru 30 zile, iar în cazul celei de a doua abatere, pentru 24 de luni.

Neînmânarea bonului fiscal sau refuzul emiterii facturii la cererea clientului se sancţionează cu amendă de 1.250 lei aplicată casierului.

 

 

Adaugati comentariu