IAA 2018 Hanovra: DAF prezintă camioane electrice și hibrid
IAA 2018 Hanovra: DAF prezintă camioane electrice și hibrid

DAF expune o serie de soluții inovatoare la IAA 2018, printre care modelele LF Electric și CF Electric pentru distribuție urbană de tonaj mediu și greu, precum și modelul CF Hybrid.

Aceste soluții au fost dezvoltate pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de îmbunătățirea a calității aerului din orașe, precum și pentru reducerea emisiilor de CO2.

DAF LF Electric este un camion pur electric de 19 tone, pentru distribuție urbană cu emisii locale zero. Camionul dispune de tehnologie Cummins, cu un motor electric de 195 kW (266 CP) și un vârf de 250 kW (340 CP). Motorul este alimentat de un pachet de baterii de până la 222 kWh, care oferă o autonomie de până la 220 km cu camionul încărcat complet. Pachetul de baterii este modular și poate fi configurat în funcție de autonomia necesară clientului.

DAF CF Electric este soluția pentru distribuția urbană cu volume și sarcini utile mai mari, precum livrări la supermarket-uri. CF Electric este un tractor 4×2 pentru aplicații de până la 37 de tone. El se bazează pe versatila gamă CF și utilizează tehnologia E-Power furnizată de VDL. Motorul electric are 210 kW/286 CP (vârf de 240 kW/326 CP) și este alimentaat de un pachet de baterii litiu-ion de 170 kWh.

CF Electric are o autonomie de aproximativ 100 km. Încărcarea rapidă se poate face în 30 de minute, iar cea completă în 90 de minute. Citește mai mult.

Adaugati comentariu