Advertisement
City Insurance
Home Administrare flote Asigurări Guvernul pregăteşte două acte normative referitoare la preţurile RCA și situația City Insurance

Guvernul pregăteşte două acte normative referitoare la preţurile RCA și situația City Insurance

Premierul Florin Cîţu a anunţat că se lucrează la două ordonanțe de urgență în domeniul asigurărilor, documentele fiind acum în circuitul de avizare. Prima vizează preţurile RCA, iar a doua se referă la situaţia de la City Insurance, societate aflată în pericol de faliment.

„Sunt două Ordonanțe de urgență în avizare. Am discutat și astăzi cu Consiliul Concurenței, ar trebui să fie pe masa Guvernului săptămâna viitoare. O Ordonanță se referă la prețurile asigurărilor RCA, iar alta la situația City Insurance, dacă se ajunge acolo (faliment, n.red) pentru a asigura că nu se ajunge ca oamenii să aibă un claim și să nu poată fi plătiți. Deci ne asigurăm că se vor putea plăti banii de la Fondul de Garantare”, a afirmat premierul.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat, săptămâna trecută că, până la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, în conturile City Insurace nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acțiunilor subscrise de către acționarul minoritar i3CP HOLDING BV. Subscrierile vizau capitalizarea cu 150 milioane de euro, necesare City pentru evitarea deschiderii procedurii de faliment.

”Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară va analiza situația de fapt și va lua deciziile care se impun, în conformitate cu prevederile legale”, a adăugat instituția.

La începutul lunii iunie, ASF a sancţionat societatea City Insurance cu 2,93 milioane lei, iar conducerea companiei cu amenzi în valoare totală de 8 milioane de lei, în urma mai multor acţiuni de control. Totodată, instituția a decis desemnarea Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA) în vederea înlocuirii temporare a organului de conducere al asigurătorului, cu o durată a mandatului de 4 luni de la data intrării în vigoare a deciziei, cu posibilitatea prelungirii acesteia.

Pe de altă parte, potrivit unui proiect de modificare a Legii FGA, în cazul în care societățile de asigurări rămân fără autorizație de funcționare, Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) va putea deschide dosare de daună, dacă acestea au fost deja avizate.

Potrivit Digi 24, unele service-uri auto refuză să mai facă reparații celor care prezintă polițe RCA de la City Insurance, de teamă că un potențial faliment declarat al firmei de asigurări nu le va mai permite recuperarea banilor.

 

CITEȘTE ȘI:

Restricții de circulație pe Autostrada A1, în Tunelul Săcel

Prețurile mașinilor germane second hand au explodat în luna august 2021

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ASF
Asigurări

Pentru sectorul de asigurări, ASF a primit peste 2.800 de reclamații în semestrul II 2023

Numărul total al petițiilor unice înregistrate, în semestrul al II-lea al anului...

tarifele RCA
Asigurări

UNSAR: Prima medie RCA a crescut cu 5% în primele 9 luni din 2023

În primele 9 luni ale anului trecut, prima medie RCA a crescut...

Otto Broker
Asigurări

Parteneriat tbi bank – Otto Broker pentru achiziția de asigurări, inclusiv RCA, în rate fără dobândă

În ultimul an, industria asigurărilor a întâmpinat o creștere a nevoilor consumatorilor,...

taxa pe lux
Asigurări

Guvernul vrea să elimine plafonul maxim de 500.000 de lei pentru păgubiții RCA

Guvernul a adoptat un proiect de lege pentru pentru modificarea şi completarea...