Rabla local
Home Finanţare Fonduri publice Guvernul ia în calcul o majorare a primelor de casare pentru programul Rabla, în raport cu inflaţia

Guvernul ia în calcul o majorare a primelor de casare pentru programul Rabla, în raport cu inflaţia

Guvernul ia în calcul atât o creştere a sumei totale alocate programului Rabla, cât şi o majorare a primelor de casare, în raport cu rata inflaţiei, a declarat premierul Nicolae Ciucă, în timpul vizitei la Platforma Industrială Dacia de la Pitești.

„În programul de guvernare am menţinut şi anul acesta Programul ”Rabla” şi vom continua (…). Chiar a fost o discuţie în acest sens şi trebuie să avem în vedere atât creşterea valorii financiare a programului, cât şi suma de compensare, având în vedere rata de inflaţie. Deci acesta este modul în care vom continua să sprijinim şi să-i încurajăm pe români să folosească astfel de modele. Iată şi preţul la combustibil ne determină să ne îndreptăm atenţia către o astfel de opţiune”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Totodată, şeful Guvernului a subliniat că România şi-a propus construirea a 30.000 de staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice, iar peste jumătate din acestea vor fi realizate până la sfârşitul anului 2026 prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„M-am bucurat să văd că şi în ţara noastră se produc astfel de modele şi urmează, de asemenea, să se realizeze acest echilibru între producţia de motoare termice cu introducerea în producţie a motoarelor hibride şi, în final, a celor electrice. Ştim foarte bine că România şi-a propus să dezvolte o reţea de 30.000 de staţii de încărcare electrică, dintre care peste jumătate (…), aproximativ 15.500 vor fi realizate prin PNRR până la sfârşitul anului 2026”, a mai spus prim-ministrul.

rabla

Şeful Guvernului a arătat, totodată, că a sesizat capacitatea producătorului auto de a se adapta la noile cerinţe de mediu de la nivelul Uniunii Europene, lucru reflectat atât în intenţia de a produce „energie verde”, cât şi de a lansa noi modele cu emisii reduse.

„Am coborât mai devreme dintr-un automobil care la începutul anului viitor urmează să intre pe linia de producţie şi este un automobil hibrid, este un automobil pe care, cu siguranţă, ni-l dorim să îl găsim cât mai curând în auto-show-uri”, a menţionat Nicolae Ciucă.

Acesta a adăugat că Uzina Dacia şi-a propus ca, începând cu 2030, să aibă emisie de carbon zero, iar anul viitor urmează să intre pe linia de producţie şi un nou automobil hibrid, planuri ce se înscriu în atingerea obiectivelor noastre pentru un mediu mai curat.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Restricțiile de circulație pe DN 1, în zona localității Sinaia, au fost prelungite cu 10 zile

ACEA: 6 state membre au mai puțin de 1 punct de încărcare la 100 km; doar 1 din 7 cu încărcare rapidă

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Fonduri publice

Bucureștiul se pregătește de dublarea numărului de stații de încărcare a vehiculelor electrice

Municipiul București a scos la licitație în SICAP un contract de 438.000...

rabla
Fonduri publice

Ministrul Mediului a dat astăzi startul înscrierilor în programele Rabla, la fabrica Ford Otosan

Aflat în vizită de lucru în județul Dolj, ministrul mediului, apelor și...

Electric Up!
Fonduri publice

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere Ghidul de finanțare pentru programul Electric Up! 2

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică, până pe 26 martie, Ghidul...

Rabla 2024
Fonduri publice

Ministerul Mediului a făcut anunțul oficial privind programele Rabla 2024

Începând cu data de 19 martie, ora 10:00, persoanele fizice se pot...