Guvernul francez este de acord cu diminuarea participaţiei deţinute de Renault la Nissan

Guvernul francez este de acord cu diminuarea participaţiei deţinute de constructorul auto francez Renault la partenerul japonez Nissan, în ideea echilibrării alianţei dintre cei doi producători, relatează Reuters.
renault

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, conform căruia Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez.

În ultimele luni, cele două companii au purtat negocieri pentru ca producătorul francez să îşi reducă participaţia pe care o deţine la Nissan până la 15%, astfel încât fiecare din cei doi parteneri să deţină câte 15% din acţiunile celuilalt. Sursele au dezvăluit că un acord privind reformarea alianţei Renault-Nissan, care datează de peste două decenii, ar putea fi anunţat încă din 1 februarie.

“Am primit o scrisoare în care este exprimat sprijinul pentru planul Nissan-Renault. Şi am trimis înapoi o scrisoare de răspuns în care mi-am exprimat speranţa că eforturile destinate îmbunătăţirii competitivităţii globale vor fi încununate de succes”, a menționat ministrul japonez al Industriei, Yasutoshi Nishimura, la Forumul de la Davos. Nishimura nu a oferit mai multe detalii cu privire la conţinutul scrisorilor.

Statul francez este un acţionar important la Renault, la care deţine o participaţie de 15%.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Delgaz Grid își înverzește parcul auto cu 19 vehicule pur electrice

Piața românească de fuziuni și achiziții a urcat la 6,6 miliarde dolari

 

 

 

Adaugati comentariu