Guvernul a amânat din nou adoptarea HG privind plafonarea tarifelor RCA

Guvernul României a amânat din nou adoptarea proiectului de Hotărâre de Guvern privind plafonarea tarifelor RCA, precizând că vor fi „analizate cele mai bune opțiuni”.RCA

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, că l-a chemat pe președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, la Palatul Victoria pentru a susține proiectul pentru plafonarea tarifelor RCA, iar pe baza propunerii acestuia și a analizei pe care o va desfășura în cadrul ședinței, va fi luată o decizie în acest sens.

”În momentul de față, ceea ce se întâmplă pe piața răspunderii civile auto neliniștește foarte mulți cetățeni. Pentru mulți dintre români, inclusiv pentru noi, este greu de înțeles ceea ce s-a întâmplat într-o perioadă atât de scurtă de timp, când două societăți de asigurări au intrat în insolvență sau au dat faliment. Este momentul în care, astăzi, președintele Autorității de Supraveghere Fiscală va veni în guvern pentru a susține un proiect de hotărâre de govern. Vreau să fac mențiunea că, pe baza propunerii dumnealui și a analizei pe care o vom desfășura în cadrul ședinței, voi lua o decizie în acest sens”, a menționat premierul Nicolae Ciucă.

Pe agenda şedinţei de Guvern de miercuri s-a aflat un proiect de hotărâre privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societăţile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule şi de tramvaie.

Este a doua oară când Guvernul amână acest proiect. Săptămâna trecută, Executivul a amânat discutarea proiectului, după ce el a fost retras de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Proiectul inițial al Autorității de Supraveghere Financiară prevedea plafonarea tarifelor RCA la nivelul din luna martie 2022. În urma criticilor asigurătorilor, ASF a modificat proiectul, prețurile polițelor fiind înghețate, de dtata acesta, la nivelul din februarie 2023.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Poşta Română este interesată să intre pe piaţa RCA

Guvernul permite ANPC să achiziționeze 153 de autoturisme și o ambarcațiune cu motor

 

 

Adaugati comentariu