Guvernul va aproba tarifele maximale pentru RCA în această săptămână

Tarifele maximale pentru RCA stabilite de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ar putea fi aprobate de către Guvern în următoarele două zile, a anunţat preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, în cadrul audierilor din Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor.fiscalitate-floteauto

Mişu Negriţoiu susţine că s-a ajuns la o soluţie acceptabilă privind tarifele RCA şi acesta este „maximul pe care ASF l-a putut face”.

„Cred că am ajuns la o soluţie acceptabilă. Cred că a fost înţeles şi mecanismul, a fost un exerciţiu excepţional de transparenţă. Suntem la două zile sau mai multe să vedem aceste tarife pe care noi le-am calculat cu maximum de grijă faţă de asiguraţi”, a subliniat preşedintele ASF.

Potrivit acestuia, pentru calculul tarifelor RCA au fost mai multe scenarii, mai ales în ceea ce priveşte cheltuielile de achiziţii şi administrare.

„Ne-am hotărât să punem mai multă presiune pe acestea, am intervenit destul de brutal pe aceste cheltuieli, să ajungem la un nivel acceptabil pentru toată lumea”, a explicat Negriţoiu.

Oficialul ASF a mai spus că Autoritatea a angajat şi un consultant independent pentru a verifica modul în care au fost stabilite tarifele maximale.

„Ei avertizează că în discutarea acestor tarife trebuie să ţii cont de pregătire, de transparenţă, de multe elemente, şi este foarte uşor să deviezi de la fondul problemei. Important este că acest consultant ne-a confirmat că demersul este corect, profesionist, dar că ipotezele pe care lucrăm sunt destul de optimiste şi că, deşi toate elementele au fost luate în calcul, s-ar putea ca, în realitate, să se înregistreze devieri în perioada de execuţie şi de implementare. Este un punct de vedere al cuiva mai prudent, dar noi ne asumăm acest risc”, a adăugat preşedintele ASF.

Acesta susţine că s-a pus presiune pe cheltuieli din două motive, pentru că este vorba de o perioadă limitată „şi toată lumea trebuie să facă eforturi” şi pentru că „din acest exerciţiu vor ieşi nişte prime mai corecte”.

 

Adaugati comentariu