Advertisement

Peugeot electric
Home Piaţa auto Flotă verde Grupul PSA se adaptează la cerințele flotelor

Grupul PSA se adaptează la cerințele flotelor

PSA anunță oficial un viitor plin de electroni și lipsit de costuri inutile. Astfel, grupul francez va lansa o serie de mașini de tip plug-in hybrid și electrice, începând cu 2019. Și asta, grație noilor platforme modulare pe care le dezvoltă și care vor fi comune tuturor piețelor de desfacere.  

Prima platformă, va avea la bază actuala Common Modular Platform (CMP), dezvoltată în colaborare cu Dongfeng Motors. Ea se va numi e-CMP și va fi destinată viitoarelor autoturisme de oraș, sedanurilor și SUV-urilor compacte, dotate cu motoare electrice.

Peugeot electric

PSA promite o autinimie de până la 450 km, grație greutății reduse a platformei și tehnologiei în continuă dezvoltare a bateriilor. Mai mult, oficialii grupului vorbesc despre un sistem ultra-rapid de încărcare, care ar permite parcurgerea a 12 km pentru fiecare minut de încărcare! Și asta, în condițiile în care primul din cele 4 modele electrice asamblate pe noua platformă, va fi lansat în 2019, iar restul până în 2021.

Peugeot electric

A doua platformă, dedicată modelelor compacte și celor din gama premium, stă deja la baza actualelor modele Citroen C4 Picasso și Peugeot 308. Ea se numește EMP2 (Efficient Modular Platform) și va suporta, de asemenea, primele modele-hibrid, pe benzină și încărcare la priză, din istoria grupului.

PSA promite că și în acest caz va folosi crema tehnologiilor disponibile pe piață, pentru viitoarele CUV-uri și SUV-uri 4×4. Astfel, acestea vor atinge o autonomie de 60 km în regim pur electric, vor dispune de un interior vast, care nu face compormisuri între spațiul pentru călători și cel pentru bagaje și vaâor beneficia de o reducere cu 40% a consumului urban față de motoarele pe benzină. Bateriile acestora vor putea fi încărcate în 4 ore, iar sistemul rapid de încărcare va înjumătăți timpul de alimentare cu curent. Începând cu 2019, 7 astfel de modele vor fi lansate în 3 ani!

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AutoturismePiaţa auto

Noul Fiat 600 este disponibil în România

FIAT revine în segmentul B cu noul Fiat 600. Supranumit fratele mai...

AutoturismeFlotă verdeIndustrie auto

Sunt SUV-urile electrice o investiție bună?

Nu mai este o noutate faptul că piața autoturismelor electrice este în...

2035
Flotă verdeJuridic

Comisia Europeană menține 2035 ca termen limită pentru interzicerea vânzărilor de mașini termice noi

După realegerea sa în funcția de președinte al Comisiei Europene, Ursula von...

Rabla Plus
Flotă verdeFonduri publice

Începe o nouă etapă de înscrieri în Programul Rabla Plus 2024

Începând de luni, 22 iulie 2024, ora 10:00, Administrația Fondului pentru Mediu...