Grupul Gefco susţine logistic expediţia Bimedia în Oceanul Arctic

Grupul Gefco, jucător global în logistica industrială şi lider european în logistica automobilelor, sprijină iniţiativă temerară a navigatorului Yvan Bourgnon de a lua parte la expediţia Bimedia, prin care acesta îşi propune ţelul îndrăzneţ de a ajunge din Alaska în Groenlanda la bordul catamaranului său sport, pe ruta maritimă care străbate gheaţa arctică, denumită Pasajul de Nord-Vest.

Aventura va începe în Nome, un oraş situat în cea mai vestică zonă a regiunii Alaska, sosirea fiind plănuită a avea loc 45 până la 50 de zile mai târziu în Nuuk, Groenlanda, pe coasta de est a Strâmtorii Davis. Prin expediţia sa pe cont propriu, Yvan Bourgnon îşi propune să atingă un record care să fie recunoscut de World Sailing Record Council, organizaţia oficială pentru atestarea recordurile de navigaţie.

Foto : Pierre Guyot
Foto : Pierre Guyot

Pasajul de Nord-Vest, utilizat până acum doar de către bărcile cu motor, este deschis numai câteva săptămâni pe an. Acesta este motivul pentru care Yvan Bourgnon a cerut grupului Gefco să-i ofere sprijin logistic, oferindu-i posibilitatea să-şi transporte catamaranul din portul Antwerp (Belgia) în Nome, într-un  timp extrem de scurt, astfel încât să poată ancora la timp şi să profite de dezgheţarea gheţii.

Catamaranul, lung de 6,30 de metri, a sosit pe o navă de marfă în Seattle, Washington, SUA, dezmembrat în piese separate, fiind apoi transportat pe un culoar rapid de tranzit maritim în Anchorage, Alaska, . Acesta a fost încărcat în cele din urmă într-un avion de marfă Hercules C-130, ajungând în Nome pe data de 26 iunie. Întreaga operaţiune a fost realizată de către divizia Freight Forwarding a grupului Gefco, specializată în transportul multimodal de marfă.

Yvan Bourgnon îşi va începe expediţia la începutul lunii iulie şi va naviga neînsoţit pe ambarcaţiunea sa fără cockpit, de-a lungul banchizelor plutitoare şi a gheţarilor, în habitatul urşilor polari şi mamiferelor marine.

Prezentă în 150 de ţări, Gefco se află în topul celor 10 grupuri europene. A obţinut o cifră de afaceri de 4,2 miliarde de euro în 2016 şi are 12.000 de angajaţi. Cu peste 300 de afaceri peste tot în lume, grupul îşi dezvoltă activitatea pe cinci continente.

 

 

 

Adaugati comentariu