Grup de lucru pentru stabilirea tarifelor RCA de referinţă

Deputatul Marius Budăi, membru al Comisiei pentru buget, a declarat astăzi că, în urma dezbaterilor la care a participat alături de reprezentanţii ASF, va fi modificat modul de calcul al poliţelor RCA, astfel încât tariful de referinţă să fie stabilit pentru o perioadă nedeterminată, fără diferenţe mari în funcţie de vârstă.suspendarea ratelor

În cadrul Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor a fost constituit un grup de lucru pentru a rezolva problema tarifelor RCA.

Am susţinut că sub nicio formă nu putem reveni la tarifele exagerate ale poliţelor RCA care au fost practicate anul trecut. Toţi şoferii şi proprietarii de autoturisme aşteaptă de la noi o rezolvare pe termen lung a problemei asigurărilor auto obligatorii. Avem nevoie de predictibilitate în acest domeniu, ca de altfel în toată economia românească”, a declarat deputatul Marius Budăi.

Potrivit acestuia, proprietarii de autoturisme, indiferent de vârstă, trebuie să ştie care este valoarea RCA, astfel încât să îşi stabilească priorităţile şi să îşi calculeze valoarea cheltuielilor.

„De aceea, trebuie să stabilim tarife de referinţă pe o perioada nedeterminată. Nu este în ordine să modificăm la câteva luni tarifele, să introducem alte criterii de calcul a valorii poliţei RCA sau, în funcţie de cum vor asiguratorii, noi să plătim de fiecare dată alte sume”, a conchis deputatul.

 

 

Adaugati comentariu