Grindeanu: România este o insulă în Europa din punctul de vedere al autostrăzilor

Prim-ministrul Sorin Grindeanu consideră nesatisfăcător ritmul în care lucrează cei de la Transporturi, iar România a ajuns ca o insulă în Europa din cauza lipsei autostrăzilor.
tudose

Premierul susţine că se va întâlni săptămânal cu conducerea Ministerului Transporturilor pentru a vedea ce progrese sunt înregistrate pe diverse proiecte pe care instituţiile din subordine le implementează, considerând transporturile prioritarea zero a Executivului.

Sorin_GrindeanuO să repet de fiecare dată lucrurile acestea până când o să înceapă să se facă lucrurile din punct de vedere al infrastructurii şi să ştiţi că mă întâlnesc săptămânal, cel puţin o dată pe săptămână faţă în faţă cu ministrul Transporturilor şi cu alţi responsabili din Ministerul Transporturilor, şeful de la CNAIR. În 27 de ani, din păcate, în ţara noastră mai mult s-a vorbit decât s-a făcut”, a declarat premierul Sorin Grindeanu, în cadrul unor întâlniri cu autorităţile locale ale judeţului Argeş, la Mioveni.

Prim-ministru spune că, pe o hartă a Europei, România a devenit ca o insulă, din punct de vedere al infrastructurii, faţă de toate celelalte ţări.

”Deşi nu suntem înconjuraţi de mare, ca să fim insulă, dar nici nu am ştiut în aceşti ani să ne focusăm, să ne concentrăm pe dezvoltarea de infrastructură”, a arătat acesta.

Acesta consideră că trebuie schimbată şi legislaţia, dând exemplu, în acest sens, centura Bacăului, care a stat şapte ani în licitaţii şi contestaţii, iar luna trecută s-a anulat o altă licitaţie.

”Este absolut necesar şi din acest punct de vedere să schimbăm legislaţia. Cel puţin din două motive: există firme care contestă de dragul de a contesta şi blochează anumite lucruri. A doua mare frână e cea legată de birocraţie şi de cerinţele pe care chiar noi ni le inventăm singuri”, a spus Sorin Grindeanu.

În cadrul întâlnirii de la Mioveni, premierul a mai anunşat că licitaţiile pentru loturile 1 şi 5 din Autostrada Piteşti-Sibiu, dar şi pentru tronsonul Piteşti-Craiova vor fi lansate pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) în luna iunie.

”În iunie vor fi ridicate pe SEAP pentru licitaţie loturile 1 şi 5 de la Autostrada Piteşti-Sibiu, adică 45 de kilometri. De asemenea, tot vizavi de infrastructura din judeţul Argeş, în aceeaşi lună, adică în iunie, se va ridica pe SEAP, spre licitaţie, Piteşti-Craiova. În iulie, pe final, din estimările pe care le avem, vom reuşi să mai trimitem spre procedură de licitaţie un al treilea lot din autostrada Piteşti-Sibiu”, a conchis Grindeanu.

Adaugati comentariu