Grawe România intră pe piaţa asigurărilor auto

Compania de asigurări Grawe a anunţat intrarea pe piaţa asigurărilor auto, începând cu 2016. În cursul lunii decembrie 2015, a depus la ASF dosarele de autorizare pe două clase de asigurare: clasa 3 - Asigurări de mijloace de transport terestru (CASCO) şi clasa 10 - Asigurări de răspundere civilă pentru autovehicule (RCA + CMR).
taxe vamale

Procesul de autorizare va dura câteva luni, deoarece, după autorizarea pe clasa 10, există încă o etapa obligatorie, de solicitare a autorizării pe Norma RCA.

Intrarea Grawe România pe segmentul auto în cursul anului 2016 se încadreaza în strategia generala la nivelul grupului Grawe de a include asigurările auto în portofoliul companiilor din grup, spun reprezentanţii asigurătorului

În prezent, societăţile din cadrul grupului Grawe active pe piaţa de asigurări auto sunt cele din Austria, Slovenia, Croaţia, Bosnia, Ucraina şi Moldova.

Pentru business-ul auto, conform strategiei noastre generale, vom rămâne un asigurător cu preţuri corect dimensionate în funcţie de acoperire şi nu vom aplica o strategie de creştere rapidă a cotei de piaţă – dorim o creştere organică, sănătoasă şi profitabilă. Cred că se poate face profit din orice linie de business, cu condiţia să fie bine gestionată. Politica noastră pe termen mediu este aceea de a avea un portofoliu echilibrat pe toate liniile business – viaţă, proprietăţi şi auto”, spune Paul Swoboda, preşedintele Directoratului Grawe.

După finalizarea întregului proces de autorizare pe linia auto, strategia de distribuţie a acestor noi produse va îngloba canalele de vânzare directă, parteneriatele speciale cu brokeri selectaţi şi utilizarea portofoliului de clienţti existent, precizează managementul Grawe.

 

 

Adaugati comentariu