Advertisement
măsuri fiscale
Home Administrare flote Asigurări Grawe România intră pe piaţa asigurărilor auto

Grawe România intră pe piaţa asigurărilor auto

Compania de asigurări Grawe a anunţat intrarea pe piaţa asigurărilor auto, începând cu 2016. În cursul lunii decembrie 2015, a depus la ASF dosarele de autorizare pe două clase de asigurare: clasa 3 – Asigurări de mijloace de transport terestru (CASCO) şi clasa 10 – Asigurări de răspundere civilă pentru autovehicule (RCA + CMR).

Procesul de autorizare va dura câteva luni, deoarece, după autorizarea pe clasa 10, există încă o etapa obligatorie, de solicitare a autorizării pe Norma RCA.

Intrarea Grawe România pe segmentul auto în cursul anului 2016 se încadreaza în strategia generala la nivelul grupului Grawe de a include asigurările auto în portofoliul companiilor din grup, spun reprezentanţii asigurătorului

În prezent, societăţile din cadrul grupului Grawe active pe piaţa de asigurări auto sunt cele din Austria, Slovenia, Croaţia, Bosnia, Ucraina şi Moldova.

Pentru business-ul auto, conform strategiei noastre generale, vom rămâne un asigurător cu preţuri corect dimensionate în funcţie de acoperire şi nu vom aplica o strategie de creştere rapidă a cotei de piaţă – dorim o creştere organică, sănătoasă şi profitabilă. Cred că se poate face profit din orice linie de business, cu condiţia să fie bine gestionată. Politica noastră pe termen mediu este aceea de a avea un portofoliu echilibrat pe toate liniile business – viaţă, proprietăţi şi auto”, spune Paul Swoboda, preşedintele Directoratului Grawe.

După finalizarea întregului proces de autorizare pe linia auto, strategia de distribuţie a acestor noi produse va îngloba canalele de vânzare directă, parteneriatele speciale cu brokeri selectaţi şi utilizarea portofoliului de clienţti existent, precizează managementul Grawe.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

UNSAR
Asigurări

UNSAR: Cele mai mari 50 de daune plătite companiilor au însumat 24 mil. euro în 2022

Cele mai mari 50 de despăgubiri achitate anul trecut de asiguratorii membri...

FGA
Asigurări

FGA a plătit peste 663 milioane de lei în primele 10 luni, în urma falimentelor a 5 asigurători

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a soluționat 72.688 cereri de plată,...

plafonarea tarifelor RCA
Asigurări

Consiliul Concurenței: Dezechilibrul pieței RCA se va menține și în anul 2024

Până la sfârșitul anului 2023, ca urmare a falimentului Euroins, un număr...

brokeri de asigurare
Asigurări

10 brokeri de asigurare au fost sancționați de ASF în luna septembrie

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a adoptat, în luna septembrie a anului...