Germania își construiește un nou terminal la Marea Nordului pentru importul de gaze naturale lichefiate

Compania German LNG Terminal se pregătește să înceapă construcția terminalului combinat pentru importul și distribuția de gaz natural lichefiat (GNL) în Brunsbüttel, port amplasat la vărsarea râului Elba în Marea Nordului.GNL

Terminalul va avea două rezervoare de 165.000 de metri cubi fiecare pentru depozitarea temporară a gazului și un debarcader cu două dane pentru transportoarele de GNL

De asemenea, sunt prevăzute sisteme de descărcare și încărcare a navelor, sisteme de gazificare pentru reconversia gazului în stare gazoasă și apoi alimentarea acestuia în rețeaua germană de gaze naturale de înaltă presiune, precum și sisteme de încărcare în camioane cisterne, vagoane cisterne și nave cu buncăre GNL pentru distribuție.

În plus, este luat în considerare și dezvoltarea unor capacități pentru importul de hidrogen sau de derivați ai hidrogenului.

Deja compania German LNG Terminal a încheiat cu Shell un memorandum de înțelegere pentru închirierea unei părți substanțiale din terminalului energetic.

„Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu Shell ca un alt partener în următorii ani și vom face tot ce ne stă în putință pentru a accelera planificarea și implementarea”, spune Michael Kleemiß, Managing Director al German LNG Terminal. ”Terminalul nu va contribui doar la securitatea aprovizionării cu energie în Germania, ci și la aprovizionarea necesară cu energie neutră din punct de vedere climatic”, a precizat Michael Kleemiß, Managing Director al German LNG Terminal.

La rândul său, Fabian Ziegler, Managing Director Shell Germania, consideră acordul un pas important pentru asigurarea aprovizionării pe termen scurt nu numai a Germaniei, ci și a întregii Europe. „GNL este cea mai flexibilă formă de aprovizionare cu gaze care poate fi adaptată rapid la schimbarea structurilor comerciale”, a arătat acesta.

 

CITEȘTE ȘI:

Marea Britanie a ieftinit carburanții prin reducerea taxelor

ANAF anunță intensificarea activității de control. În 2020 a pierdut, însă, aproape jumătate din disputele fiscale

 

 

Adaugati comentariu