Advertisement

Ford Otosan
Home Piaţa auto Industrie auto Ford Transit Custom va avea un model complet electric

Ford Transit Custom va avea un model complet electric

Ford Transit Custom va include modele complet electrice, construite de Ford Otosan în Turcia.  Decizia este în linie cu strategia Ford de electrificare a gamei de vehicule comerciale. Una care va juca un rol în menținerea Ford ca lider de piață în Europa, în acest segment.

Noua gamă Transit Custom intră în producție în prima jumătate a anului 2023. Ea va avea versiuni complet electrice pentru ambele modele. Vorbim despre furgoneta Transit Custom și vehiculul de transport persoane Tourneo Custom.

Toate versiunile generației următoare Transit Custom vor fi construite de Ford Otosan. Este vorba despre Joint venture-ul Ford din Turcia – în Kocaeli, centrul de productie pentru gama Ford Transit. În plus, vehiculul comercial Volkswagen de o tonă va fi, de asemenea, construit la Kocaeli.

“Noua generație a gamei Transit Custom – inclusiv toate versiunile electrice – va consolida poziția Ford ca lider de piață în segmentul vehiculelor comerciale din Europa,” a declarat Stuart Rowley, președinte Ford Europa. “Transit Custom este cel mai important vehicul comercial al nostru. Ca și cheia efortului nostru de a dezvolta segmentul de vehicule comerciale. În timp ce continuăm să construim un business durabil și profitabil în Europa. Și, în egală măsură, ne îndreptăm către un viitor electrificat”.

Zero emisii până în 2024

Ford a anunțat că întreaga gamă de vehicule comerciale complet electrică sau plug-in hybrid va ajunge la zero emisii până în 2024. Două treimi din vânzările de vehicule comerciale Ford urmează a fi reprezentate de vehiculele complet electrice sau plug-in hybrid.

Însă, este limpede că nu toți operatorii de vehicule comerciale vor face brusc trecerea de la motorul convențional cu ardere internă la vehiculele complet electrice. Acesta este motivul pentru care gama sa de tehnologii mild hybrid sau plug-in hybrid este esențială. Și, implicit, va continua să reprezinte o parte semnificativă a următoarei generații a gamei Transit Custom.

Creșterea continună a segmentului de vehicule comerciale Ford este cheia profitabilității sale europene. Aceasta este susținută de noi produse și servicii, de colaborarea cu o rețea extinsă de carosieri, de parteneriatul Ford cu Volkswagen și joint venture-ul Ford-Otosan.

“Astăzi începem o altă investițe strategică care va modela viitorul industriei auto. Și vom trasforma fabricile noastre de la Kocaeli. Rezultatul: prima și singura unitate de producție integrată din Turcia pentru asamblarea vehiculelor electrice și a bateriilor. Această investiție, care se va întinde pe o perioadă de peste un deceniu, este o mișcare strategică orientată spre viitor,” a declarat Ali Koç, președinte Ford Otosan și vicepreședinte al Consiliului de Administrație Koç Holding.

Ford, al șaselea an lider de piață

În 2020, Ford a încheiat al șaselea an consecutiv ca lider de piață în segmentul vehiculelor comerciale, în Europa. Tendința continuă și în 2021, Ford păstrându-și poziția de cea mai bine-vândută marcă de vehicule comerciale de pe continent.

Segmentul de vehicule comerciale Ford este susținut de un ecosistem construit în jurul serviciilor de conectare, dezvoltat colaborativ împreună cu clienții. Acesta este conceput pentru a îmbunătăți experiența acestora și pentru a le susține business-urile. El include disponibilitate de conectare și servicii de productivitate. Este vorba despre FordPass Pro, pentru flote de până la 5 vehicule, și Ford Fleet Management, creat de Ford și ALD Automotive anul trecut.

Ford Otosan – “Casa” Ford Transit Custom

Parteneriatul dintre Koç Holding și Ford datează din 1928, iar astăzi Ford Otosan este compania lider de piață în industria auto din Turcia și una dintre cele mai de succes și longevive joint-venture-uri din industria auto globală.

Facilitățile de producție ale Ford Otosan din Kocaeli au fost deschise în 2001, iar din 2004 aceasta a reprezentat principala fabrică Ford pentru producerea generațiilor succesive de Ford Transit Custom și Transit 2 tone. Gama Ford Courier este fabricată la uzina Yenikoy Ford Otosan, situată tot în Kocaeli. În total, aproximativ 85% din vânzările întregii familii de vehicule comerciale Transit sunt reprezentate de vehicule fabricate de Ford Otosan în Turcia.

Ford Otosan a declarat în decembrie anul trecut că intenționează să investească peste 2 miliarde de euro pentru creșterea capacității de asamblare a vehiculelor și bateriilor la Kocaeli și că se așteaptă să crească și numărul angajaților cu aproximativ 3.000 de persoane.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Industrie auto

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare. Surpriza: KIA

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...

Volkswagen
BusinessIndustrie auto

Volkswagen redirecționează o treime din investițiile în mașini electrice către modelele diesel și pe benzină

Confruntați cu realitatea unei piețe electrice aflate în dificultate, producătorii își reajustează...

Stellantis
FiscalitateIndustrie auto

Stellantis denunță taxele vamale europene pentru vehiculele electrice din China

Producătorul franco-italiano-american Stellantis a deplâns decizia Comisiei Europene care prevede o creștere...

acea
Flotă verdeIndustrie auto

ACEA, despre taxarea importurilor din China: Concurența sănătoasă stimulează inovația și alegerea consumatorilor

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a luat act de faptul că...