Ranger Platinum
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare FORD RANGER PLATINUM. Standarde noi

FORD RANGER PLATINUM. Standarde noi

Ford Pro propune noul Ranger Platinum, cu specificații ultra-înalte, și ridică nivelul de lux la un nou standard în familia acestui pick-up.

Noul Ranger Platinum se alătură familiei celui mai bine vândut pick-up din Europa și devine vârf de gamă. Detaliile și finisajele exterioare exclusive aduc un plus designul deja plin de caracter al Ranger-ului, acesta fiind completat de un interior elegant și modern, cu scaune îmbrăcate în tapițerie din piele. Puternicul motor Ford V6 turbodiesel de 3,0 litri, care dezvoltă 240 CP, este special conceput pentru rafinament, permite performanțele ridicate obținute fără efort și o funcționare silențioasă la viteze de croazieră. Cuplu excepțional este perfect pentru sarcinile grele, precum remorcarea de până la 3.500 kg.

„Ford Ranger a stabilit standardul pentru performanță și versatilitate în segmentul pickup-urilor, iar acum stabilește standardul pentru lux. Remarcabila versiune Platinum se va potrivi clienților care apreciază nivelul de confort și tehnologie de la automobilele de ultimă generație, dar care se bazează pe duritatea și productivitatea care fac din Ranger un lider constant al vânzărilor în Europa”, a declarat Hans Schep, director general Ford Pro în Europa.

Listele europene de comenzi sunt deja deschise. Producția noului model este programată să înceapă în martie 2023, iar primele livrări pentru clienți sunt programate la sfârșitul primăverii.

Ranger Platinum, versiune de lux

Ranger Platinum este disponibil exclusiv în varianta cu cinci locuri, cabină dublă și este propulsat de motorul turbodiesel V6 de 3,0 litri de la Ford – prezent și în SUV-urile de lux și la pickup-ul F-150 din America de Nord. Acesta dezvoltă 240 CP și o valoare de cuplu maxim de 600 Nm. Puterea este livrată prin intermediul noului sistem de tracțiune integrală controlat electronic al lui Ranger, cuplat la o transmisie automată Ford cu 10 trepte, cu funcționare adaptivă și suporturi reproiectate pentru a reduce zgomotul și vibrațiile.

Ford

Rezultatul este transpus într-un pachet de performanță rafinată, livrată într-un mod direct indiferent de condiții și o greutate maximă de remorcare de 3.500 kg. Vehiculul oferă, de asemenea, aceeași capacitate remarcabilă de a transporta încărcătură precum toate pickup-urile Ranger, inclusiv o sarcină utilă care depășește o tonă.

Liniile exteriorului se bazează pe stilul muscular și funcțional al familiei Ranger, dar aduce un plus de eleganță. Noul model este poziționat în gamă deasupra lui Wildtrak – care a reprezentat 60% din vânzările de Ranger în Europa. Grila unică și noul finisaj cromat pentru elementele exterioare ale Ranger Platinum contribuie la transmiterea unei prime impresii extrem de puternice, susținută de noile jante din aliaj de 20 de inchi, cu design special. Alte elemente premium includ un hayon cu sistem de închidere Soft-Close, geamuri fumurii și lumini de zi cu design special, integrate în farurile cu matrice LED. Șinele de pe plafon, oferite în dotarea standard, adaugă un plus la aspect și mai multă versatilitate.

Ford

În interior, Ranger Platinum îmbină un interior luxos cu finisaje din piele și tehnologie inteligentă concepută pentru a face viața mai ușoară. Șoferul și pasagerul din față beneficiază de scaune premium din piele perforată, cu reglare electrică în 10 direcții, funcții de încălzire și răcire și cusături de contrast elegante. Texturile din lemn de arțar închis cu granulație deschisă continuă designul opulent, iar iluminarea interioară sofisticată contribuie la crearea unei atmosfere liniștitoare.

Ford

Consola high-tech este definită de ecrane duble de 12 inchi – un instrumentar digital care înlocuiește instrumentele tradiționale din fața șoferului, alături de un ecran tactil cu orientare portret care controlează puternicul sistem multimedia SYNC 4A de la Ford. Ranger Platinum are, de asemenea, un sistem audio B&O cu opt difuzoare 6 și posibilitatea de a încărca wireless telefonul mobil. 7 Conectivitatea avansată este furnizată de un modem FordPass Connect oferit standard. Acesta permite ca un număr mare de module să poată fi actualizate prin intermediul Ford Power-Up, rolul fiind de a îmbunătăți vehiculul în timp și de a adăuga funcții noi.

Ranger Platinum

În plus față de sistemele avansate de asistență pentru șofer de pe Ranger Wildtrak, versiunea Platinum include Active Park Assist cu Park Out Assist, 8 Blind Spot Information System cu Cross-Traffic Alert și Trailer Coverage, Lane Change Warning&Aid și o cameră de 360 de grade ca echipament standard.

Cea mai largă gamă de pickup-uri Ford Ranger

Echiparea Platinum se poziționează în vârful celei mai generoase game de versiuni oferite de Ford Pro pentru Ranger. Pe lângă modelele de înaltă performanță Raptor, Wildtrak și Limited, care sunt deja la vânzare, clienții europeni pot comanda de acum robustele versiuni XL și XLT, care propun specificații simple destinate pentru a le servi utilizatorii comerciali, cum ar fi cei din construcții, silvicultură și serviciile de urgență.

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, decembrie 2022 – ianuarie 2023)

 

 

CITEȘTE ȘI:

România continuă să înregistreze cea mai ridicată rată a mortalităţii din accidente rutiere din UE

Pentru creșterea siguranței rutiere, pe Transfăgărășan vor fi montate plase de protecție

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Jumper
Vehicule comerciale uşoare

Citroën a sărbătorit cea de-a 30-a aniversare a modelului Jumper

Citroën sărbătorește cea de-a 30-a aniversare a modelului Jumper, succesorul celebrelor TUB...

FORD PRO
Vehicule comerciale uşoare

FORD PRO. Un nou pas spre electrificare

Ford Pro completează electrificarea familiei sale de înaltă productivitate Transit în Europa...

Renault Master E-Tech
Vehicule comerciale uşoare

RENAULT MASTER E-Tech. O nouă referință în segment

Cu o autonomie care poate atinge 460 km WLTP, Renault Master E-Tech...

Opel Movano
Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

OPEL MOVANO. Electric, inovativ, eficient

Noua generație a lui Movano păstrează atributele deja cunoscute și vine, în...