Fonduri europene pentru Centura Satu Mare

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a depus cererea de finanţare din fonduri europene a proiectului ”Varianta de Ocolire (VO) Satu-Mare”.
satu mare

Finanţarea nerambursabilă va fi asigurată prin intermediul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient; Obiectiv Specific 2.1- Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere – proiecte de investiţii; Operaţiunea – Creşterea mobilităţii pe reţeaua rutieră TEN-T globală.

Valoarea totală a proiectului este de 403 mil. de lei (inclusiv TVA), din care 75% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regional şi 25% contribuţia CNAIR.

Fondurile europene vor fi destinate construcţiei a 19,54 km de drum naţional, amplasaţi pe reţeaua TEN-T globală, construcţiei a 3 intersecţii la nivel, 4 noduri rutiere, 10 poduri/pasaje si 2 parcari de scurta durată.

Scopul proiectului este de a înlătura traficul greu şi de tranzit din interiorul municipiului Satu Mare şi de a fluidiza spre ieşirea şi intrarea în ţară a părţii vestice din zona Petea, traficul derulat pe DN 19 şi DN 19 A.

Durata de implementare a proiectului este de 84 de luni, respectiv între data de 01.01.2014 şi 31.12.2020 la care se adaugă, dacă este cazul, şi perioada de desfăşurare a activităţilor proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanţare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

 

Adaugati comentariu