Cum va fi fluidizat traficul la Aeroportul Henri Coandă

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti va realiza, până la sfârşitul lunii iulie, lucrările de supralărgire la două benzi a fluxului de ieşire din Aeroportul Henri Coandă către Bucureşti.zonele metropolitane

Potrivit directorului general al CNAB, Bogdan-Stelian Mîndrescu, acest proiect a fost demarat încă din 2010 şi este important pentru accesul şi ieşirea clienţilor Aeroportului Henri Coandă.

„Împreună cu echipa CNAB, am deblocat acest proiect preluând responsabilitatea efectuării lucrărilor de la administratorii DN 1 şi obţinând avizele şi autorizaţiile necesare, astfel încât săptămâna viitoare să putem începe lucrările”, a precizat directorul general al CNAB.

Aeroportul Henri Coandă

Sursa: Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti

Din cauza volumului mare de autoturisme şi autovehicule de transport pasageri şi mărfuri, la orele de vârf se formează cozi la ieşirea din aeroport către DN 1, întrucât accesul în sensul giratoriu se face pe o singură bandă.

Pentru fluidizarea traficului auto, CNAB a luat decizia supralărgirii la două benzi a fluxului de ieşire spre Bucureşti, pe toată lungimea acestuia. Banda suplimentară se creează prin redimensionarea insulei din vecinătatea sensului giratoriu, iar pe perioada lucrărilor nu va fi afectat fluxul actual de ieşire.

Adaugati comentariu