Flote publice reînnoite în 2016 cu tichete Rabla

Prin intermediul programului Rabla 2016, Autoritatea Navală Română, Garda Naţională de Mediu şi Compania Naţională de Transport a Energiei Electrice „Transelectrica” şi-au reînnoit flotele cu 112 vehicule.Astfel, pentru înlocuirea vehiculelor existente, uzate fizic şi a căror durată de funcţionare a fost îndeplinită, Autoritatea Navală Română (ANR) a achiziţionat, de la compania Ţiriac Auto, 10 maşini 4×4 şi cinci autoturisme tip berlină. Valoarea totală finală a contractului a fost de 332.667 lei fără TVA, ANR utilizând câte un tichet obţinut în programul Rabla pentru fiecare vehicul achiziţionat, restul finanţării fiind realizată din fonduri proprii. Criteriul de atribuire a contractului a fost cel mai mic preţ, dar la licitaţie nu s-a prezentat decât un singur ofertant.

La rândul ei, Garda Naţională de Mediu a utilizat tichetele Rabla pentru achiziţionarea a 44 de autovehicule, încheind un contract în valoare de 2.697.145 lei fără TVA cu Renault Commercial Roumanie. Criteriul de atribuire a fost tot cel mai mic preţ, dar, ca şi în cazul ANR, la licitaţie s-a prezentat doar un singur ofertant.

În schimb, licitaţia organizată de Transelectrica a fost ceva mai dinamică, în condiţiile în care, pentru livrarea a 53 de autovehicule cu capacitate cilindrică cuprinsă între 1.400-1.600 cm, s-au prezentat trei ofertanţi. Valoarea finală a contractului a fost de 2.801.580 lei fără TVA, câştigător fiind declarată Porsche România SRL, care a oferit cel mai mic preţ.

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, februarie 2017)

 

Adaugati comentariu