Flota viitorului: roțile omni-direcționale

Una dintre problemele șoferilor care rulează preponderent în orașele aglomerate este găsirea unui loc de parcare. De acum, problema pare a-și fi găsit soluția: roțile omni-direcționale.
Roti omni-directionale

Acum, pentru a face o parcare laterală ”ca la carte”, sunt necesare manevre repetate, care uzează sistemele de direcție și transmisie, consumă inutil combustibil și obosesc șoferul. Dacă luăm cazul companiilor de curierat sau distribuție, uzura se amplifică, din cauza parcărilor repetate.

Roti omni-directionale

Inventatorul William Liddiard a postat un clip cu o posibilă rezolvare a problemei: un nou tip de roți omni-direcționale. Conceptul nu este nou, însă roțile actualei variante sunt atașate mașinii asemenea oricărei alte roți clasice, prin prezoane și piulițe, spre deosebire de versiunile anterioare, care erau montate într-un mod mult mai complex, fiind aproape integrate mașinii. Noile roți pot ajuta mașina să se deplaseze în orice direcție, fără efort, așa cum o arată filmul de prezentare.

Sigur că invenția nu este încă suficient de perfecționată pentru a intra în producție, însă merită să aruncăm o privire asupra sa, pentru a vedea ce ne rezervă viitorul.

Sursa: AutoBlog

Adaugati comentariu