Flota secolului XXII: camioanele Audi

Audi produce camioane? Nu, dar dacă ar face-o, așa ar arăta! Iată camioanele ideale, imaginate de nemți, care arată precum rezultatul împerecherii lui Robocop cu cometa Halley.
Audi Plan_B

Și nu, Audi nu se pregătește să intre în afacerile cu camioane nici în viitor. Iar cele două vehicule din imagini sunt desenate de către doi designeri independenți, la cerea companiei germane. Acestea simbolizează conceptul de camion autonom, electric al viitorului.

Audi Plan_A

Primul concept reprezintă un camion autonom, electric, destinat autostrăzilor, al cărui design simplu, cu suprafețe curbe, este dominat de parbrizul de dimensiuni generoase. Coeficient mare de rezistență la înaintare? Nicidecum: conceptul prezintă câteva elemente active, precum spoilerul retractrabil integrat în trailer, care îi optimizează forma în funcție de viteză.

Audi Plan_B

Al doilea concept, cu design mai agresiv, este întruchiparea camionului electric al viitorului și dispune de roți speciale, ce înglobează motoare electrice. Bateriile sunt prinse pe tractor cu ajutorul curelelor, fiind amplasate în cel mai jos loc posibil, pentru a scădea centrul de greutate. Șoferii sau, ghidându-ne după design, piloții sunt așezați în zona superioară a cabinei, conducând camionul prin intermediul manșelor asemenea celor din F1. Nu există plafon care să-i ferească de ploaie, ci doar căști de protecție.

Sursa: Motor1

 

 

 

Adaugati comentariu