Flotă de vehicule electrice la Primăria Suceava

Primăria Suceava va achiziţiona, prin licitaţie, o serie de vehicule electrice, în cadrul proiectului "Electromobilitate - vehicule electrice pentru o municipalitate verde", având la dispoziţie un buget de 3,11 milioane de franci elveţieni.Cu o finanţare obţinută prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român, administraţia publică locală va dota parcul de maşini cu 11 autoturisme electrice, două furgonete electrice, o automăturătoare şi o autocisternă electrice. Bugetul alocat va fi utilizat şi pentru achiziţionarea a 10 biciclete electrice şi a sistemului de încărcare cu panouri fotovoltaice.

De asemenea, se vor construi 28 puncte de încărcare, dintre care jumătate pentru încărcare rapidă, şi se vor amenaja 56 locuri de parcare pentru vehicule electrice.

Totodată, din suma alocată, 225.000 lei vor fi folosiţi pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice în vederea promovării unui proiect cu finanţare europeană de achiziţie a unui număr de 40 de autobuze electrice pentru transportul public în municipiu, proiect evaluat la 18,5 milioane de euro.

 

 

Adaugati comentariu