Flota de transport public a Capitalei se reînnoieşte

Începând de anul viitor, flota de transport public a Capitalei va fi reînnoită cu 600 de mijloace de transport, dintre care 400 de autobuze, 100 de troleibuze şi 100 de tramvaie.
RATB

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat un program de achiziţii prin licitaţie cu o durată de patru ani, pentru flota de transport public.

Toate autobuzele vor fi Euro 6 şi vor avea podeaua complet coborâtă, vor fi supravegheate video, atât în interior, cât şi în exterior şi vor fi dotate cu un sistem de numărare a călătorilor, care va permite urmărirea şi înregistrarea numărului de călători transportaţi pe anumite intervale de timp, pe un anumit număr de staţii sau pe o anumită linie.

În ceea ce priveşte tramvaiele, acestea vor avea, pe pragul superior al uşii, o bandă luminoasă care va asigura luminarea pe timp de noapte în zona respectivă atunci când uşa este deschisă. De asemenea, podeaua va avea o bandă colorată reflectorizantă în zona tuturor uşilor, la intrare, pentru a fi vizibilă atât ziua, cât şi noaptea.

„Cu toţii suntem de acord cu faptul că parcul auto al RATB este unul îmbătrânit, este unul depăşit ca uzură şi morală şi fizică. Achiziţia pe care o vom face în următoarea perioadă nu înseamnă în totalitate rezolvarea problemelor, dar înseamnă un prim pas”, a arătat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Hotărârea privind achiziţionarea celor 600 de mijloace de tranport nu conţine o estimare bugetară şi nici o fundamentare care să facă referire la volumul şi fluxul de călători, trasee şi frecvenţa autobuzelor.

 

Adaugati comentariu