Flota Autonom Services se „înverzeşte” cu 12 maşini electrice şi 13 hibride

Continuă interesul pentru reînnoirea flotelor, inclusiv cu maşini electrice. Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat liste noi cu persoanele juridice acceptate în programele Rabla şi Rabla Plus, ca urmare a aprobării dosarelor de finanţare în şedinţa Comitetului de Avizare din data de 14 iunie 2019.reîncărcare

În această etapă, pentru Programul Rabla au fost acceptate 175 dosare pentru 279 autovehicule, iar pentru Rabla Plus, 34 dosare pentru 116 autovehicule (16 electrice hibride şi 100 pur electrice) şi o contestaţie pentru un autovehicul pur electric.

În programul Rabla din această etapă, se remarcă Autoritatea Naţională de Reglementare pentru serviciile comunitare de utilităţi publice (ANRSC), care va casa 9 vehicule, finanţarea primită fiind de 58.500 lei, precum şi societata comercială Rolicom Import Export din Cluj, care va duce la Remat 6 vehicule, finanţarea primită fiind 45.000 de lei.

În etapa din 14 iunie a programului Rabla Plus, cele mai mari flote de maşini „verzi” vor fi achiziţionate de:

  • Autonom Services (companie de rent-a-car) – 12 maşini electrice şi 13 hibride, finanţarea primită fiind de 800.000 de lei
  • Auto General IMA Giurgiu ( companie de închiriere şi leasing pentru autoturisme şi utilitare uşoare) – 10 maşini electrice, 450.000 de lei
  • Nanu & Dadu Cluj (companie de transport) – 15 maşini electrice, 675.000 de lei
  • Smart Active Developement Timiş (activităţi profesionale ştiinţifice şi tehnice) – 16 electrice, 720.000 de lei
  • Ti Suerom Auto Cluj (comerţ cu autoturisme şi utilitare uşoare) – 10 maşini electrice, 450.000 de lei.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secţiunile aferente schemelor de finanţare.

Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/ dealerilor auto validaţi, listele acestora fiind disponibile pe site-ul instituţiei.

Sesiunea de depunere a dosarelor de către persoanele juridice, atât pentru Programul Rabla, cât şi pentru Programul Rabla Plus, se desfăşoară până la data de 30 septembrie 2019.

 

CITEŞTE ŞI:

De „Ziua Podului”, trecere gratuită la Giurgiu pentru autoturisme

De Rusalii, cu maşina. Măsuri de fluidizare a circulaţiei spre Litoral

Noi constructori pe Autostrada A3, secţiunea Oradea – Cluj. Stadiul lucrărilor

 

Adaugati comentariu