Florin Cîțu: ”Am găsit o soluție pentru prelungirea amânării ratelor bancare”

Premierul Florin Cîţu a anunțat luni că a fost găsită o soluţie pentru prelungirea amânării ratelor bancare în 2021, pentru anumite categorii sociale. Potrivit acestuia, detaliile vor fi prezentate în următoarele zile.
suspendarea ratelor

Deși Autoritatea Bancară Europeană permite amânarea ratelor bancare până la 9 luni pentru clienții instituțiilor de credit afectați de criza Covid-19, premierul Florin Câțu spune că a fost găsită o soluție pentru prelungirea acestei măsuri și pe parcursul anului viitor.

„Am avut, pentru că ştiu că este tot de interes public, discuţii, în toată această perioadă şi se consolidează referitor la amânarea ratelor la bănci. Ştiţi foarte bine că există o decizie a EBA, Autoritatea Bancară Europeană, care spune că se pot amâna aceste rate până la 9 luni, dar, în acest moment, am găsit o soluţie, zic eu, pe care o vom prezenta, prin care vom putea să prelungim pentru anumite categorii această facilitate. Sper ca în zilele următoare să avem detaliile. O să venim şi cu această ordonanţă public, dar vreau să îi asigur pe români că am lucrat în această perioadă şi ne apropiem de o soluţie care să permită celor care au fost şi sunt încă afectaţi de această perioadă de criză să poată să beneficieze în continuare sau alţii care au fost afectaţi mai târziu să beneficieze de această facilitate”, a menționat Florin Cîţu, la finalul ședinței de Guvern.

Potrivit acestuia, soluţia găsită pentru prelungirea amânării ratelor bancare în 2021 respectă decizia Autorității Bancară Europeană.

 

CITEȘTE ȘI:

Sfaturi pentru planificarea vacanței în 2021. Autoturismul personal, mult mai sigur

Comisia Europeană alocă 5 miliarde de euro pentru sectoarele economice afectate de Brexit

Test drive Renault Clio E-TECH

 

 

Adaugati comentariu