Finanţele vor să renunţe la impozitarea bacşişului de la 1 iunie

Reprezentanţii industriei HoReCa şi ai organizaţiilor patronale şi sindicale din domeniul funizorilor de servicii de taximetrie l-au convins pe ministrul Finanţelor (foto) să solicite eliminarea taxării bacşişului. Modificarea ar putea fi decisă de la 1 iunie, de către Parlament.
finantele-vor-sa-renunte-la-impozitarea-bacsisului-de-la-1-iunie-floteauto

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţi ai industriei HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Catering) şi ai sectorului de taximetrie pentru a se consulta în privinţa fiscalizării bacşişului.

finantele-vor-sa-renunte-la-impozitarea-bacsisului-de-la-1-iunie-floteauto
Potrivit ministrului Finanţelor, aplicarea taxării ar fi extrem de dificilă

Potrivit ministrului Finanţelor, deşi taxarea bacşişului a fost introdusă la solicitarea mediului de afaceri, aplicarea acestuia ar fi extrem de dificilă.

Legiferarea taxării bacşişului, care trebuie evidenţiat pe un bon fiscal separat, a fost introdusă prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 8/2015.

Prin bacşiş se înţelege orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus faţă de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de către operatorii economici, precum şi restul dat de vânzător clientului şi nepreluat de acesta în mod voluntar. Bacşişul nu poate fi asimilat unei livrări de bunuri sau unei prestări de servicii.

 

 

Adaugati comentariu