Finanţări în leasing pentru sectorul IMM

Garanti Leasing şi Garanti Bank au semnat două acorduri de împrumut cu IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, în valoare cumulată de 32 de milioane de euro, pentru finanţări acordate sectorului IMM.
IMM

Din suma totală, 16 milioane de euro vor fi destinate creditării companiilor deţinute sau gestionate de femei.

Grupul Garanti are ca strategie pe termen lung sprijinirea economiei locale şi a companiilor în cadrul cărora există femei acţionari sau care se regăsesc în structura de top management. În prezent, statisticile arată că în România există peste 481.000 de companii cu asociaţi/acţionari femei şi aproximativ 165.000 de persoane fizice autorizate/întreprinderi individuale/întreprinderi familiale deţinute de femei.

Din cele 32 de milioane de euro, 25 de milioane de euro au fost acordate Garanti Bank, iar şapte milioane de euro, Garanti Leasing.

„Antreprenoriatul este un motor important al dezvoltării economice în România. Suntem un susţinător activ al acestui sector în general şi al femeilor antreprenor în particular, iar obiectivul nostru este de a fi un partener solid şi de încredere pentru toţi clienţii noştri. Strategia Garanti este aliniată cu viziunea IFC, lucru dovedit şi de colaborarea noastră de succes din ultimii ani. Suntem încântaţi să semnăm aceste noi acorduri, să ne consolidăm obiectivele reciproce şi angajamentul pe termen lung faţă de comunitatea de afaceri din România”, a afirmat Ufuk Tandogan, directorul general al Garanti România.

În ultimii şase ani, IFC a acordat Grupului Garanti un volum total de 70 de milioane de euro, în scopul finanţării IMM-urilor. Garanti Bank a încheiat parteneriate cu IFC în 2012 (22,5 milioane de euro) şi 2014 (35 de milioane de euro), iar Garanti Lleasing în 2014 (7 milioane de euro) şi 2017 (5,5 milioane de euro).

 

Adaugati comentariu