Advertisement

bateriilor
Home Finanţare Fonduri publice Finanțare prin PNRR pentru proiecte de investiții în producția și reciclarea bateriilor

Finanțare prin PNRR pentru proiecte de investiții în producția și reciclarea bateriilor

Ministerul Energiei a lansat, luni, apelul de proiecte pentru obținerea finanțării cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru investiții în întregul lanț valoric al bateriilor (producție și/sau asamblare și reciclare) și pentru sprijinirea investițiilor în întregul lanț valoric al celulelor și panourilor fotovoltaice (producție și/sau asamblare și reciclare).

Data deschiderii apelului de proiecte, inclusiv începerea depunerii de proiecte, este 16 ianuarie 2023, ora 17.00, iar data închiderii depunerii de proiecte este 16 martie 2023, ora 17.00.

Apelul de proiecte este necompetitiv, bugetul schemei de ajutor de stat se distribuie proiectelor eligibile în ordinea înscrierii acestora, pe principiul primul venit – primul servit.

Bugetul total estimat al schemei este echivalentul în lei a sumei de 258.700.000 euro.

Sprijinul financiar acordat pentru investiţii în:

  • Construirea de noi capacități de producție și/sau asamblarea și reciclarea bateriilor Li-Ion (inclusiv Li-metal, Li-sulfur, Zn, debit, temperatură ridicată), cu condiția ca activitatea de reciclare să fie finanțată conform alin.6 din schema de ajutor, care include orice combinație de activități de: 1. producția de electrozi și/sau componente ale electrozilor și bateriilor, 2. asamblarea electrozilor în baterii și testarea/condiționarea bateriilor inclusiv activitatea de reciclare
  • Construirea de noi capacități de producție și/sau asamblarea și reciclarea celulelor și/sau panourilor fotovoltaice, cu condiția ca activitatea de reciclare să fie finanțată conform alin.6 din schema de ajutor, care include orice combinație de activități de: 1. producția de polisilicon și plachete, 2. asamblarea celulelor și a modulelor fotovoltaice inclusiv reciclarea panourilor fotovoltaice (sau a elementelor acestora).

Investițiile vor fi finalizate, inclusiv punerea în funcţiune a tuturor capacităților până la finalul trimestrului IV 2025.

Solicitanții eligibili sunt microîntreprinderile, întreprinderile mijlocii, mici (inclusiv întreprinderi nou-înființate) și întreprinderile mari constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societățile republicată modificările și completările ulterioare, sau constituite în conformitate cu legislația specifică din statul membru a cărei naționalitate o dețin și cu condiția înregistrării la ONRC în România!

 

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Toyota estimează că ar putea produce 10,6 milioane de vehicule în 2023

Atenţionare de călătorie în Bosnia şi Herţegovina. Cod roşu de ploi şi pericol de inundaţii

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Twingo E-Tech Electric
Industrie auto

Renault va produce în Slovenia, modelul Twingo E-Tech Electric, cu un preț sub 20.000 de euro

Renault şi Guvernul sloven au încheiat un memorandum de înţelegere pentru producţia...

AutoturismeFlotă verdeIndustrie auto

Sunt SUV-urile electrice o investiție bună?

Nu mai este o noutate faptul că piața autoturismelor electrice este în...

ContiTech
Industrie auto

Continental are la Timișoara unul dintre cele mai mari laboratoare de testare ContiTech din Europa

Compania de tehnologie Continental a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație...

baterii
Industrie auto

Inovații tehnologice: Baterii pentru mașini electrice care se încarcă în mai puțin de 5 minute și durează 1 milion de km

Bateriile sunt Călcâiul lui Ahile pentru mașinile electrice: încărcarea durează mult, au...