CNAIR a încheiat contractul pentru modernizarea DN 71, între Bâldana şi Târgovişte

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, luni, contractul pentru modernizarea DN 71, prin lărgirea la 4 benzi de circulaţie a sectorului Bâldana - Târgovişte, lucrările având o valoare de aproximativ 869 milioane de lei.DN 7 Bâldana - Titu

Potrivit CNAIR, contractul a fost încheiat cu Asocierea Esta Insaat Sanayi Lojistik ve dis Ticaret Anonim Sirketi – Esta Construction Group – Gun al Madencilik Insaat Nakliye Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi.

„Modernizarea DN 71 între Bâldana şi Târgovişte poate începe! CNAIR a semnat astăzi contractul pentru proiectarea şi modernizarea acestui sector de drum naţional cu o asociere de firme din Turcia”, a anunţat ministrul Transporturilor.

Constructorii au la dispoziţie 34 de luni (12 luni pentru proiectare şi 22 luni pentru execuţie) pentru finalizarea lucrărilor pe cei 44,13 km. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 5 ani.

Contractul, finanţat din fonduri europene, prevede lărgirea la patru benzi a DN 71 pe sectorul cuprins între Bâldana şi Târgovişte, dar şi construirea sau modernizarea a patru poduri şi a unui pasaj.

CNAIR a relansat licitația pentru modernizarea DN 71 Bâldana – Târgoviște în ianuarie 2022 după ce fix cu un an înaintea reziliase contractul cu asociația care câștigase prima licitație, Aqua Parc – Mavgo Holding – Hydrostroy AD – VDH AD (Vodstroi 98 AD) – BDU Maxi Construct.

”Decizia rezilierii acestui contract este consecința faptului că antreprenorul nu a respectat termenul legal de 5 zile lucrătoare de la data semnării contractului de constituire a Garanției de Bună Execuție aferentă Acordului Contractual”, a explicat la data respectivă CNAIR. Tot atunci, Compania de drumuri a decis și executarea sumei de 6,3 milioane de lei aferentă Scrisorii de Garanție de participare la licitație.

Traseul șoselei se desprinde din DN 7 la km 30,81 din localitatea Bâldana, traversează oraşul Răcari şi localităţile Ghergani, Bălteni, Conţeşti, Crângaşi, Cuza – Vodă, Mircea – Vodă, Ilfoveni, Brăteşti şi Ulmi şi continuă până la intrarea în municipiului Târgovişte, având caracteristicile unui drum de şes.

Lucrările de modernizare sunt finanțate din fonduri europene, obținute în 2019, în cadrul proiectului ”A1 – Titu – Bâldana – Târgoviște – Sinaia”.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Finanțare prin PNRR pentru proiecte de investiții în producția și reciclarea bateriilor

Toyota estimează că ar putea produce 10,6 mil. vehicule în 2023

 

 

Adaugati comentariu