Advertisement
Bosnia şi Herţegovina
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Atenţionare de călătorie în Bosnia şi Herţegovina. Cod roşu de ploi şi pericol de inundaţii

Atenţionare de călătorie în Bosnia şi Herţegovina. Cod roşu de ploi şi pericol de inundaţii

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bosnia şi Herţegovina că autorităţile din acest stat au emis, pentru perioada 16-20 ianuarie 2023, un cod roşu de ploi torenţiale, intensificări ale vântului, pericol de inundaţii şi alunecări de teren, cele mai afectate zone fiind Herţegovina, regiunile Sarajevo – Romanija şi Podrinje.

Vârful de intensitate al fenomenelor meteorologice în Bosnia şi Herţegovina este aşteptat în perioada 17-18 ianuarie 2023, interval în care volumul precipitaţiilor va fi în Herţegovina, pe alocuri, de peste 250 de litri pe metru pătrat, iar în regiunea Sarajevo-Romanija şi Podrinje – de la 80 la 150 de litri pe metru pătrat. Sunt anticipate debite torenţiale de apă şi o creştere semnificativă a râurilor mari. Vântul va sufla moderat spre puternic, cu intensificări de peste 100-120 km/h.

Începând cu seara zilei de joi, 19 ianuarie 2023, odată cu scăderea temperaturii, ploaia se va transforma în ninsoare, ducând la creşterea bruscă a stratului de zăpadă, în special în regiunea Sarajevo-Romanija.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă şi consultarea paginilor web http://sarajevo.mae.ro, http://www.mae.ro/ şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs) care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

În 2022, producţia de autoturisme din România a depășit 500.000 de unităţi

Kleuster Freegônes. Alternativă cargo pe două roți

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bulgaria
Siguranţă rutieră

Timpi măriți de așteptare la punctele de trecere a frontierelor cu Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau...

Infotrafic
Siguranţă rutieră

INFOTRAFIC: 17 tronsoane de drumuri naţionale sunt închise circulației rutiere

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, luni, la...

decese rutiere
Siguranţă rutieră

Harta regiunilor UE cu cele mai multe decese rutiere

Eurostat a dat recent publicității o hartă a regiunilor din UE unde...