Finanţare europeană pentru siguranţă rutieră în zona Giurgiu-Ruse

Autorităţile din Giurgiu şi Ruse vor derula, în următoarele 36 de luni, un proiect transfrontalier care vizează creşterea gradului de siguranţă rutieră şi îmbunătăţirea conectivităţii zonei la reţeaua de transport TEN-T.Valoarea proiectului, intitulat „Investiţii pentru siguranţa rutieră şi îmbunătăţirea conectivităţii între municipalitatea Ruse şi judeţul Giurgiu la reţeaua de transport TEN-T”, este de 6,32 milioane de euro, fiind cofinanţat de UE prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programului INTERREG V A România – Bulgaria, Axa Prioritară 1 – O Regiune Bine Conectată.

În cadrul proiectului vor fi achiziţionate echipamente pentru fluidizarea traficului la frontieră şi de semnalizare rutieră, utilaje necesare lucrărilor de întreţinere a drumurilor judeţene, maşini dotate cu echipament de cântărire pentru control trafic agabaritic, semafoare cu tehnologie led – care vor fi amplasate la intrarea pe podul Prieteniei şi indicatoare rutiere.

„Creşterea gradului de siguranţă rutieră şi îmbunătăţirea conectivităţii, în Giurgiu şi Ruse, la reţeaua de transport TEN-T reprezintă o prioritate în vederea reducerii numărului de accidente în zona de frontieră, iar proiectul pe care îl lansăm se încadrează în strategia UE pentru regiunea Dunării în primul rând în ceea ce priveşte contribuţia sa la o conectivitate mai bună şi o mobilitate mai sigură în această zonă”, au explicat reprezentanţii Consiliului Judeţean Giurgiu.

În oraşul Ruse, vor fi reabilitate bulevardului Trei Martie, aflat pe direcţia de mers către Sofia, şi podul Saraievo. Totodată, se vor monta videocamere pentru securitatea traficului şi se va desfăşura o campanie comună de securitate a traficului, atât la Giurgiu, cât şi la Ruse.

Pe de altă parte, în perioada 2018-2021, în zona transfrontaliera Giurgiu-Byala (districtul Ruse) este derulat şi proiectul european destinat îmbunătăţirii traficului, in valoare totala de 7,9 milioane de euro. Astfel, vor fi realizate lucrari de reabilitare a DJ 412A Adunatii Copaceni – Darasti Vlasca – Novaci – Popesti – Mihailesti pe o lungime totala de aproximativ 12 kilometri, precum si a strazilor din localitatea Byala din Bulgaria.

Totodată, va fi realizat un sistem comun de management al traficului pentru mobilitate inteligenta si vor fi elaborate studii pentru imbunatatirea managementului traficului ce vor identifica necesitatea dezvoltarii infrastructurii rutiere si masurile de siguranta a traficului.

 

 

Adaugati comentariu