Bani europeni pentru modernizarea DJ Hunedoara-Călan

Administraţia judeţeană din Hunedoara a obţinut punctajul necesar pentru finanţarea din fonduri europene a drumului judeţean (DJ) care face legătura între oraşele Hunedoara şi Călan, valoarea lucrărilor fiind estimată la peste 36 milioane lei.Iaşi

În urma evaluării tehnice şi financiare din partea ADR Vest, proiectul de modernizare a drumului judeţean 687 Sântuhalm-Hunedoara-Călan a obţinut 70 de puncte.

Contractul de finanţare pentru acest proiect va fi semnat în aproximativ 60 de zile, urmând ca lucrările de modernizare la drum să înceapă anul viitor, după finalizarea proiectului tehnic şi a celui de execuţie.

Lucrările de modernizare a sectorului de drum dintre Hunedoara şi Călan includ reabilitarea totală a părţii carosabile, construcţia de rigole de scurgere pentru apele pluviale şi realizarea unei benzi de urcare pentru maşinile grele pe o lungime de 1,2 kilometri.

Drumul este important pentru dezvoltarea economică a zonei, mai ales că în oraşul Călan autorităţile judeţene şi locale sunt interesate de extinderea activităţilor de producţie în parcul industrial ce a fost construit pe terenul fostului combinat siderurgic.

 

Adaugati comentariu