Fiat Chrysler se va separa de constructorul de automobile sportive Ferrari

Acţionarii grupului auto Fiat Chrysler Automobiles (FCA) au votat în proporţie de 98% în favoarea separării grupului de divizia de automobile sportive Ferrari, în conformitate cu planul directorului general Sergio Marchionne destinat strângerii de lichidităţi şi reducerii datoriilor grupului.
ferrari

Luna trecută, grupul italiano-american a vândut 10% din acţiunile Ferrari cu ocazia unei operaţiuni de cotare publică iniţială, urmând să distribuie alte 80% din acţiuni către acţionarii FCA după separarea de Ferrari la începutul anului următor. Piero Ferrari, urmaşul lui Enzo Ferrari, fondatorul companiei, deţine restul de 10% din acţiuni.

„Această separare va permite Ferrari să-şi realizeze întregul potenţial. De asemenea, va permite investitorilor Fiat să profite în mod direct de pe urma valorii substanţiale a Ferrari”, a declarat directorul general de la FCA, Sergio Marchionne, citat de Bloomberg.

Odată cu separarea de Ferrari, Fiat va pierde cea mai profitabilă divizie a sa, dar va strânge aproximativ 3,8 miliarde de euro şi va putea să-şi reducă cu aproximativ 1,6 miliarde de euro datoriile nete, care în prezent se situează la 10,3 miliarde de euro.

După separare, Ferrari va fi deţinut de Piero Ferrari şi Exor SpA, compania holding a familiei Agnelli, prin care aceasta controlează Fiat.

 

 

Adaugati comentariu