FGA preia temporar conducerea Carpatica Asig

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) este noul administrator temporar al Carpatica Asig, în sensul deţinerii competenţei de a reprezenta asigurătorul. Decizia a fost adoptată de Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), care a retras aprobarea administratorilor şi membrilor conducerii executive a societăţii.
carpatica-asig-floteauto

De asemenea, Consiliul ASF a hotărât demararea selecţiei celui de-al doilea administrator temporar, potrivit Legii 246/2015.

Omul de afaceri Ilie Carabulea şi fiul său, Oprea Carabulea, au fost reţinuţi, alături de alte cinci persoane, de procurorii DIICOT Sibiu.

Potrivit unor surse judiciare, alături de Ilie şi Oprea Carabulea, au fost reţinuţi Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Cosa, Georgeta Crideanu şi Gheorghe Năsaru, în urma percheziţiilor care au avut loc miercuri la sediile Carpatica Asig SA, într-un dosar de delapidare şi spălare de bani.

Procurorii DIICOT au făcut miercuri 13 percheziţii la Sibiu şi Bucureşti , iar surse judiciare declarau că, la sfârşitul anului 2014 – începutul anului 2015, Carabulea Oprea, Micu Daniel, Crideanu Georgeta, Popa Ana şi Toncescu Angela au constituit un grup infracţional, în condiţiile în care Carpatica Asig avea o situaţie financiară precară şi nu mai îndeplinea condiţiile de solvabilitate, în sensul că valoarea marjei de solvabilitate disponibile scăzuse sub valoarea marjei de solvabilitate minime determinate în conformitate cu reglementările legale în vigoare în materia asigurărilor.

Scopul grupului era săvârşirea unor infracţiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig şi evitarea suspendării autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România.

Procurorii susţineau că au indicii că cei care aveau funcţii de conducere în cadrul companiei ar fi tergiversat înregistrarea rezultatelor inventarierii, „în scopul eludării normelor ASF privind reglementarea pieţei asigurărilor din România”.

 

Adaugati comentariu