FGA continuă să deschidă dosare de daună pentru asiguraţii Astra

Fondul de Garantare a Asiguraţilor va continua preluarea cererilor de deschidere a dosarelor de daună pentru asiguraţii Astra asigurări, prin decizia adoptată astăzi în şedinţa Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).Anunţul vine după ce luni, 29 februarie, FGA a transmis că după data de 4 martie nu va mai deschide dosare de daune pentru evenimente produse aferente poliţelor de asigurare ale societatii Astra.

Consiliul ASF a decis ca orice persoană care invocă vreun drept de creanţă împotriva societăţii Astra – în faliment, poate depune în continuare la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) cerere de deschidere a dosarului de daună şi după data de 3 martie 2016.

În acest sens, ASF a dispus ca FGA să primească aceste cereri de deschidere a dosarelor de daună – Anexa nr. 3 la Norma ASF nr. 16/2015, până la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti de deschidere a procedurii de faliment împotriva societăţii Astra.

Până în data de 29 februarie 2016, Fondul de Garantare a înregistrat în evidenţele sale un număr de 21.371 cereri de plată şi 9921 cereri de deschidere dosare noi de daună.

FGA reaminteşte potenţialilor creditori de asigurări ai companiei Astra Asigurări că, potrivit legii, art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, Fondul de Garantare este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale către creditorii de asigurări doar după rămânerea definitivă a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului şi doar către păgubiţii care au depus cereri de plată şi care au dosarele complete.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor, constituit ca persoană juridică de drept public, este o schemă de garantare în domeniul asigurărilor care are drept scop protejarea creditorilor de asigurări faţă de consecinţele insolvenţei unui asigurător.

 

 

Adaugati comentariu