FGA a primit 3.737 cereri pentru dosare de daună de la potenţialii creditori ai Euroins
dosare de daună

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a recepţionat, începând cu 17 martie 2023, data ridicării licenţei de funcţionare a societăţii Euroins România, şi până la 2 aprilie 2023, 3.737 cereri de deschidere dosare de daună, din partea potenţialilor creditori de asigurare ai societăţii. Dintre acestea, Fondul a înregistrat 2.307 de cereri.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, FGA a recepţionat 30.592 de solicitări pentru categoria Cereri de plată. Dintre acestea, au fost înregistrate 7.958 cereri de plată pentru acordarea despăgubirilor/indemnizaţiilor – Anexa 10, precum şi 2.206 cereri de plată pentru acordarea restituirii de primă-Anexa 9. Un total de 10.164 de cereri au fost înregistrate.

Potrivit instituției, numărul final de cereri de plată înregistrate la FGA poate fi diferit de numărul solicitărilor primite, din cauza faptului că unele cereri sunt transmise de mai multe ori (dubluri), pe mai multe canale de comunicare (email, portal, poştă etc) sau sunt solicitări care nu se încadrează în categoria cererilor de plată (petiţii, diverse solicitări întrebări etc).

”Prin urmare, FGA face apel la potenţialii creditori de asigurare ai Societăţii Euroins România Asigurare Reasigurare SA să transmită cererile de plată (Anexa 9/10) precum şi cererile de deschidere a dosarelor de daună (Anexa 7), doar pe portalurile dedicate, prezente pe site-ul FGA. Acest lucru uşurează atât activitatea de înregistrare, cât şi procesarea ulterioară a cererilor, în beneficiul creditorilor de asigurare”, precizează Fondul.

Formularele sunt disponibile pe site-ul FGA:

– Cereri deschidere dosar daună (Anexa 7): Formular Daune – www.fgaromania.ro

– Cereri pentru acordarea restituirii de primă (Anexa 9): Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă – www.fgaromania.ro

– Cereri de plată pentru acordarea despăgubirilor/indemnizaţiilor: Cerere de plată privind acordarea despăgubirilor/ indemnizaţiilor – www.fgaromania.ro

FGA menționează că înregistrează cererile în ordinea primirii lor şi le alocă, pentru deschiderea dosarelor de daună sau analiză, în aceeaşi ordine.

Pootenţialii creditori de asigurare care solicită deschiderea dosarelor de daună la FGA sunt informaţi că, pentru primirea despăgubirilor cuvenite, este necesar să depună ulterior deschiderii dosarului de daună, o cerere de plată – Anexa 10.

Toate explicaţiile necesare pentru demararea procesului de depunere a cererilor de deschidere a dosarelor de daună sau a cererilor de plată sunt postate pe site-ul FGA.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Cristian Pistol, CNAIR: ”Paşi importanţi pentru construcţia Autostrăzii Unirii A8”

DRDP Buzău va rabilita Viaductul Grămăticu, situat pe DN 10

 

 

Adaugati comentariu